5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Asma köprüde yumurta yarışması

Van'ın Muradiye ilçesindeki turistik şelale üzerindeki asma köprüde düzenlenen yumurta yarışında katılan Yağbasan Köylü İlköğretim Okulu öğrencileri galip gelmek için büyük mücadele verdiler.

 Polis ekipleri ile birlikte şelale çevresinde uçurtma uçurtan, çuval yarışı yapan çocuklar gün boyunca doyasıya eğlendiler.


Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ve Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Çaldıran'a bağlı Yağbasan Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri için şelale bölgesinde bir etkinlik düzenlendi. Çaldıran İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Atila, Büro Amiri Gökhan Emiroğlu, bazı polisler ve eşleri öğrenciler ile birlikte önce uçurtma uçurdular, öğrencilerle birlikte çuvallara girerek yarışma düzenlediler.

Şelalenin beşik gibi sallanan asma köprüsünde polisler güvenlik önlemleri alırken, çocuklar ise ağızlarındaki kaşıklar içine konulan yumurtaları düşürmeden karşıdan karşıya geçmeye çalıştılar. Bütün öğrenciler yumurtalarını düşürmeden karşıdan karşıya geçirdiler ve arkadaşlarından büyük alkış ve tezahürat gördüler. Daha sonra yumurta yarışmasında öğrencilerle birlikte koşturan polisler, dereceye giren üç öğrenciye çeşitli hediyeler verdiler.


Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Toplum Destekli Polis Büro Amiri Gökhan Emiroğlu; "Amacımız köy öğrencilerini eğlendirmekti. Hep merkezlerde eğitim gören öğrenciler değil de bu kez ilden uzak bir köy okulunda, hiç köylerinden çıkmamış öğrencilerle güzel vakit geçirmek istedik. Nitekim öyle de oldu. Çaldıran Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Yağbasan Köyü'nde eğitim gören öğrencilerimizi köylerinden alarak Muradiye Şelalesi'ne getirdik. Öğrenciler çok mutlu oldular doyasıya eğlendiler. Onların mutluluklarını görünce bizler de mutlu olduk. Buna benzer etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 16:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?