5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Asya ipekyolu turizm fuarı sona erdi

VAN ASYA İPEKYOLU TURİZM, TİCARET VE SANAYİ FUARI SONA ERDİ

Van Asya İpekyolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı'nın 16.'sı düzenlenen tören ile sona erdi.

Akdamar Oteli'nde düzenlenen veda törenine, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kamu kurum amirleri ve fuarda bulunan firmaların temsilcileri katıldı.

VATSO öncülüğünde açılan fuarın kapanış töreninde bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, ticaretin gelişmesi için fuarların çok önemli olduğunu belirtti. Fuarların kent ekonomisine büyük katkısı olduğunu söyleyen Karaloğlu "Ümit ediyorum Van'da bundan sonra yılda bir defa karma fuar değil, iktisat fuarlarının yapıldığını da görürüz. Çünkü bir ilde iktisat fuarlarının yapılması o ilin ekonomisi açısından çok önemlidir. Birçok ülkedeki orta gelirli illerin ekonomisini iktisat fuarları ayakta tutar.

Devletin ve hür teşebbüsün gücünü birleştirerek en kısa zamanda Van'a yakışan bir fuar ve kongre merkezi yapacağız. İnşallah fuarımızı gelecek yıldan itibaren o merkezde açarız" dedi.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen fuarı açmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. Fuara katkı sunan herkese teşekkür ettiğini belirten Kandaşoğlu "Fuarımızın amacı kentin ve bölgenin kalkınmasına katkı sunmaktır. Umuyorum fuarımızı gelecek yıl bir fuar ve kongre merkezinde açarız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuara katılan 106 firmaya plaket ve katılım belgesi verildi.

VAN ASYA İPEKYOLU TURİZM, TİCARET VE SANAYİ FUARI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 12:02:01
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 13:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?