5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Atabay ailesinin dramı

ATABAY AİLESİNİN DRAMI

Van'ın Seyrantepe Mahallesi'nde yaşayan ve 5 yıldır karaciğer hastası olan 42 yaşındaki Kemal Atabay, büyük umutla nakil organ bekliyor.

Geçimin inşaatlarda amelelik yaparak sağlayan 4 çocuk babası Kemal Atabay, karaciğer hastalığı nedeniyle yatağa düştü. İlaç tedavisi gören Atabay, hasta yatağında karaciğer nakli bekliyor. Geçimini devletin ve hayırsever vatandaşların verdiği yardımlarla sağladığını ifade eden Atabay, tek isteğinin ise eski sağlığına kavuşup yeniden çalışabilmek olduğunu söyledi.

"EVİME VE ÇOCUKLARIMA SAHİP ÇIKMAK İÇİN NAKİL BEKLİYORUM"

Eski sağlığına kavuşması için ciğer naklinin gerektiğini ifade eden Atabay, bunun için hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi. Atabay, "Hastalığımı 8 ay önce öğrendim. O günden sonra ilaç tedavisi görüyorum. 2-3 ayda bir Ankara'ya kontrole gidiyorum. Tek çözüm ciğer naklidir. Çocuklarım biri zihinsel özürlü diğeri de işitme engelli. Onlarla uğraşmak o kadar zor. Ben de çalışamıyorum ve yataktayım. Valilik ve hayırseverlerin yardımlarıyla geçimimizi sağlıyoruz. Tek isteğim eski sağlığına kavuşup evime ve çocuklarıma bakmaktır. Ama bunu için de ciğer nakli lazım" dedi.

 "ÇOCUKLARIM VE EŞİMİN CİĞERİ UYUŞMADI"

Hastalığının her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyleyen Kemal Atabay, nakil yapmak isteyen eşi ve çocuklarının uyuşmadığını söyledi. Atabay, "İlk teşhiste yarım santim ciğerim gitmişti şimdi ise bir buçuk santim olmuş. Her geçen gün daha da kötüye gidiyor. İlaçlarla ayakta kalabiliyorum ve nemli havalarda dışarı bile çıkamıyorum. Eşim ve çocuklarım ciğer nakli yapmak istediler. Ancak yapılan tahliller sonucunda uyuşmadı ve nakil yapılamadı. Şimdi tek umudum hayırsever bir vatandaşın bana ciğer nakli yapmasıdır" şeklinde konuştu.

"ARTIK DAYANAMIYORUM"

Hasta eşinin yanı sıra zihinsel ve işitme engelli çocuklarına da baktığını ifade eden anne Melican Atabay ise, artık dayanacak gücünün kalmadığını söyledi. Tek dileği ve isteğinin eşinin bir an evvel eski sağlığına kavuşması olduğunu belirten Melican Atabay, "Özürlü kızım kendine zarar vermesin diye çok uğraşıyorum. Eskiden küçüktü baş ediyordum ama 15 yaşına geldi ve tutamıyorum. Yine işitme engelli, bir oğlum var. Onun dışında 1 kız 1 erkek daha çocuğum var. Çocuklarımın üçü okula gidiyor. Yataktaki

eşimi de hesaplarsanız benim neler çektiğim ortada. Bazen dayanacak gücüm kalmıyor. Hangisine yetişeyim? Eşim iyileşse ve çalışmaya başlasa başka bir şey istemem. Yetkili ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" dedi.

ATABAY AİLESİNİN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2011 Çarşamba 14:22:05
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?