5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Atatürk şarkılarla anıldı

VAN'DA ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

Van'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 71. ölüm yıldönümü nedeniyle bir anma program düzenlendi.

Şehit Koray Akoğuz Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Münir Karaloğlu, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, kamu kurum amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan programda, Garnizon Komutanlığı Bandosu ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Müzik Anabilim Dalı Öğrenci Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirildi.

Müzik dinletisinin ardından Şehit Koray Akoğuz Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Emin Oflas, Atatürk'ün hayatını anlatan bir konuşma yaptı. Atatürk'ün iyi bir komutan kadar, iyi bir devlet adamı olduğunu da söyleyen Oflas "Atatürk yurdumuzu emperyalist güçlerin işgalinden kurtarmış ve Türkiye Cumhuriyet'inin temellerini atmıştır" dedi.

Silahlı kuvvetler adına bir konuşma yapan Jandarma Binbaşı Nihat Pullu ise, dünyada birçok askeri ve devlet adamının olduğunu söyleyerek "Fakat hem askeri hem de devlet adamı sıfatlarını en iyi şekilde temsil eden çok az insan vardır. İşte Atatürk bu müstesna insanlardan biridir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Koray Akoğuz Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk'ü anlatan şiirler okundu. Daha önce gerçekleştirilen komposizyon yarışmasında ve 'Atatürk Koşusu'nda dereceye girenlerin ödüllerinin verildiği program, Şehit Koray Akoğuz Lisesi öğrencilerinin sunduğu oratoryo ile sona erdi.

Program sonrası Kültür Merkezi'nin giriş katında Van Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin düzenlediği 'Atatürk' isimli serginin açılışı yapıldı. Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ile birlikte açılış kurdelesini kesen, Vali Münir Karaloğlu daha sonra sergiyi gezerek resimler hakkında bilgiler aldı.

VAN'DA ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI
VAN'DA ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 14:17:02
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 14:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?