5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Atık ürünler sanat eserine dönüştü

Van Emniyet Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) işbirliği ile oyuncak tasarım ve resim sergisi açtı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri tarafından organize edilen ve YYÜ Eğitim Fakültesi Resim Bölümü işbirliği ile hazırlanan Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'ndaki serginin açılış kurdelesi Van Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Bolat ve Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uçkan tarafından kesildi.

Vali Yardımcısı Yılmaz ve beraberindekiler sergiyi YYÜ Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Özdemir Karabay'ın nezaretinde gezdi. Atık malzemelerle yapılan hayvan figürlerini büyük dikkatle inceleyen Vali Yardımcısı Yılmaz, sergi çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü'nün bu yıl 23 Nisan Bayramı'na bir katkı ve destek anlamında güzel bir organizasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Yılmaz, "Üniversite öğrencilerimizin hazırlamış olduğu eserleri görünce açıkçası kurutulmuş hayvanlar olduğunu zannetmiştim. Ama ellerinde olan ve buldukları her nesneyi kullanarak birer eser ortaya çıkarmışlar. Bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra sergi hakkında basın mensuplarına bilgi veren YYÜ Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Özdemir Karabay, 23 Nisan çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Çocuk Şenliği'nde iş birliği yaptıklarını söyledi. Karabay, öğrencileri ile birlikte atık maddeleri kullanmak şartı ile ilköğretim öğrencilerine yönelik bir çalışma yaptıklarını belirten Özdemir Karabay, "Genelde atık ve artık malzemeler kullanıyoruz. Bulunduğumuz yöre genellikle fakir aile çocuklarının olduğu yerler,. Bundan dolayı yetiştirdiğimiz öğretmenlere her zaman 'Öğrencilerin ailelerini çok fazla sıkıntıya sokmayın. Çünkü bunların gelir düzeyleri düşük' şeklinde telkinlerde bulunuyoruz. Bu sebeple, çocuklara çevrelerinde bulunan atık malzemeleri kullanarak çalışmalar yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Resim demek ille de boya ve kara kalem ile yapılacak diye bir anlam taşımıyor. Çevremizde bulunan her türlü malzemeler ile resim yapılabilir" dedi.

Vali Yardımcısı Yılmaz ve beraberindekiler sergiyi gezdikten sonra salondan ayrılırken, ziyaretçi öğrencilere balon ve bayrak dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 13:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?