6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Avrupalı büyükelçiler Van'dan ayrıldı

AVRUPALI BÜYÜKELÇİLER VAN'DAN MEMNUN AYRILDI

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la birlikte bir dizi programa katılmak üzere Van'a gelen Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin Türkiye Büyükelçileri, Van'dan memnun ayrıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü saldırılarında 11 Mehmetçiğin şehit olması üzerine, Bahçesaray ilçesindeki 'Fekiye Teyran Kültür ve Sanat Festivali'ne katılamayan büyükelçiler, Ankara'ya gitmeden önce Van Kalesi önündeki Eski Van Evi'ni gezdi. Van evi önünde hatıra fotoğrafı çektiren büyükelçilere, Vali Münir Karaloğlu kalenin batı kısmında bulunan burçlardaki çivi yazısı hakkında da kısa bir bilgi verdi.

 

KARALOĞLU'NDAN BAKAN VE BÜYÜKELÇİLERE VEDA YEMEĞİ

Van Kalesi'nin güney kısmında bulunan eski Van şehrini de gören büyükelçiler, Ankara'ya hareketlerinden önce Vali Karaloğlu'nun Merit Şahmaran Otel'de verdiği veda yemeğine katıldı. Yemekte kısa bir konuşma yapan Karaloğlu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen terör olayları sebebiyle programı tam olarak uygulayamadıklarını belirterek aksaklıklardan dolayı üzüntülerini dile getirdi. Büyükelçileri Van'a getirten Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış ile büyükelçilere

teşekkür eden Karaloğlu, büyükelçi eşlerine Tanrı Haldi'nin sembolü olan gümüş 'broş', erkeklere ise kol düğmesi hediye etti. Karaloğlu, Van'ı unutmamaları için de büyükelçilere organik Van balı ve otlu peynirden oluşan birer paket de hediye ederek: "Büyükelçilerimiz talep ederlerse bal ve otlu peyniri kargo yaparak onlara gönderebiliriz" dedi.

 

İSPANYA BÜYÜKELÇİSİ'NDEN KARALOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Büyükelçiler adına teşekkür konuşması yapan İspanya Büyükelçisi Joan Carlos da Van'da kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve misafirperverlikten dolayı Vali Münir Karaloğlu'na teşekkür etti. Carlos sözlerini şöyle sürdürdü: "Van programını düzenledikleri için sayın bakan ve eşine de teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Bozkır ve eşine de bu programı hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Van ziyareti ilginç bir ziyaretti. Hatta içinde bazı maceralar da vardı. Terör

saldırısından dolayı çok üzgünüz. Programda yapılan değişiklikleri anlayışla karşılıyoruz. Sayın valimizin bizleri topluca davet etmesine gerek yok. Tabii davet edildiğinde geliriz. Ama artık biz Van'ı biliyoruz ve çok sevdiğimiz için ayrı ayrı da geleceğiz. Van'a gelip bu güzel şehirde uzun süre kalmak istiyoruz. Bizlere hediye olarak vermiş olduğunuz balı ve peyniri yerken sizleri hatırlayacağız. Bunların yanı sıra bizlere ikram etmiş olduğunuz lezzetli yemekleri de unutmayacağız. Heyetimize gösterilen

sıcak ilgiden dolayı Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığı olarak çok teşekkür ediyoruz."

 

DANİMARKALI PARLAMENTERLER VAN'A GELİYOR

Danimarka'nın Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Nikolai Haris de Vali Karaloğlu ile ayak üstü bir süre sohbet etti. Van'da kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı Vali Karaloğlu'na teşekkür eden Harris, eylül ayında 12 kişilik bir parlamenter grubunu eşleriyle birlikte Van'a getirmeyi planladıklarını söyledi. Haris ayrıca Van gezisinde karşılaştıkları güzellikleri de Danimarka Dışişleri Bakanlığı'na bildireceğini belirtti.

Vali Münir Karaloğlu da programlarda bazı aksaklıklara rağmen büyükelçilerin Van'dan memnun ayrılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Van'a geleceğiniz zaman haberleşelim, sizlere her türlü kolaylığı sağlarız" dedi.

Yemeğe Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun, Kayhan Türkmenoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve bazı davetliler katıldı.

Bakan Bağış ve beraberindeki Büyükelçileri Ferit Melen Havaalanı'ndan Vali Karaloğlu, Milletvekili Türkmenoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Bilici uğurladı. Bu arada Van'daki cenaze törenine katılmak üzere gelen Van milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik de uçağa binmeden önce Vali Karaloğlu ile bir süre sohbet etti.

AVRUPALI BÜYÜKELÇİLER VAN'DAN MEMNUN AYRILDI
AVRUPALI BÜYÜKELÇİLER VAN'DAN MEMNUN AYRILDI
AVRUPALI BÜYÜKELÇİLER VAN'DAN MEMNUN AYRILDI
AVRUPALI BÜYÜKELÇİLER VAN'DAN MEMNUN AYRILDI
AVRUPALI BÜYÜKELÇİLER VAN'DAN MEMNUN AYRILDI
AVRUPALI BÜYÜKELÇİLER VAN'DAN MEMNUN AYRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 14:21:00
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 22:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?