3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ayakkabı tamirciliği teknolojiye yenildi

Van'da yok olmaya yüz tutan bir çok el sanatı gibi ayakkabı tamirciliği de teknolojiye yenik düştü.

Teknolojiye boyun eğmek istemeyen esnaflar, direnerek para kazanmayı sürdürüyor.

El emeği mesleklerinin yerini teknoloji cihazları alırken, bu alanlarda uğraşan esnaf da ayakta kalma mücadelesi veriyor. Van'da 33 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Muhittin Demir, yirmi yıl öncesine kadar ayakkabıcılık gibi bir çok mesleğin gözde olduğunu ifade ederek, mesleklerinin teknoloji karşısında her geçen gün eridiğini söyledi.

Demir, yeni makineler çıktıkça bir çok meslek gibi ayakkabıcılığında bitme noktasına geldiğini belirterek, "Geçinmek için başka bir gelirimiz bulunmamaktadır. Kış aylarında soğuk havaya rağmen, ailemizin geçimini sağlamak için çalışmak zorundayız. Tamamen bitme noktasına gelmiş bu meslekten bazı günler hiç para kazanamıyorum. Bazı günler ise birkaç YTL alıyorum. Geçtiğimiz yıl kötü de olsa bir barakam vardı. İçinde soba kurarak ısınabiliyordum. Teknoloji geliştikçe yeni çıkan cihazlar bizim işlerimizi engelliyor. Ama buna rağmen ayakta durmakta ısrar edip para kazanmaya çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 18:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azizcan yoldaş yemen IP: 85.104.166.xxx Tarih : 7.02.2008 20:27:59

bu yer bizim evi az ilerisindeki ayakabıcı.malesef belediyemiz bu ve bunun gibi yetenekli insanlara yardımcı olmuyor.ne acıki iyi belediye diyorlar.