5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ayşe Yüksel'in evi arandı

Ergenekon operasyonu kapsamında eski Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Zeve Kampüsü'nde bulunan evinde jandarma ve polis ekipleri tarafından başlatılan ve yaklaşık 5 saat süren arama bitti.

Terörle Mücadele Şube Müdürü Savaş Akın ve askeri yetkililerin nezaretinde yapılan arama çalışmalarına katılan ve aralarında kadın görevlilerin de bulunduğu polis ve jandarma ekipleri, ayakkabılarını çıkararak içeri girdi. Çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı evdeki arama yaklaşık 5 saat sürdü. Aramanın ardından görevliler, 12 dosya içerisinde bazı dokümanlar, Prof. Dr. Ayşe Yüksel'e ait olduğu belirtilen bir laptop bilgisayarın harddiski ile içinde CD'lerin olduğu belirtilen bir torba ile evden çıktı. El konulan malzemeler, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan, Prof. Dr. Yüksel'in Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndeki makam odasında yapılan aramalarda ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği'nin isim listesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne üye öğrencilerle derneğin yardım ve burs verdiği öğrencilerin isim listelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda dokümana el konuldu.

Odalar İş Merkezi'nde bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Van Şubesi'nde yapılan aramalar ise halen devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?