2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Ayvalı bilet satışı

Van'da yarım asırdan daha uzun süredir Milli Piyango bileti satan Salih Üçdal isimli seyyar bayi, bu yılbaşı için başlattığı 'Ayvalı bilet satışı' ilginç görüntülere sahne oluyor. 

Büyük ikramiyenin 25 milyon YTL olduğu Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri vatandaşın umudu olurken, seyyar bilet satıcıları ise ilginç yollara başvuruyor. 1957 yılından itibaren bilet satışı yaparak geçimini sağlayan Salih Üçdal isimli seyyar bayi tezgahına bıraktığı ayva ile müşteri çekmeye çalışıyor. 

Vatandaşın 'Ya çıkmazsa' sözü üzerine 'Ayvayı yersin' diyen Üçdal, vatandaşın ilgisini çekiyor. İlginç bilet satışı karşısında Üçdal'a yaklaşan vatandaşlar birer bilet alırken, bazıları ise ayvayı eline alarak şimdiden yemek istediklerini ifade ediyorlar.
Mahmut Gündal isimli vatandaş büyük ikramiyenin çıkmaması durumunda ayvayı almaya geleceğini dile getirirken, İshak Gündal ise Salih Üçdal'ın 'Ayvayı yersin' sözüyle ilginç bir satış işlemi başlattığını, fakat doğru söylediğini kaydetti. 

Satışlarının hayli iyi olduğunu ifade eden Salih Üçdal ise, kazanana baklava ikram edeceğini, kazanamayana ise elindeki ayvayı yedireceğini dile getirdi. Krizden dolayı büyük ikramiyenin vatandaşın umudu olduğunu da sözlerine ekleyen Üçdal, herkese şans dilediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 14:27:34
Güncelleme :13 Aralık 2008 Cumartesi 14:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?