5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

B.Vanspor için önlemler hazır

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk edilme aşamasına gelen ve belediyelerin, başta futbol olmak üzere, profesyonel branşlara para aktarmalarını ortadan kaldıran Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı'nın onaylanması halinde gerekli tedbiri alacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili makamında açıklamalarda bulunan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Belediye Vanspor'un kısa bir süre içerisinde mütevazı bir bütçe ile büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Daha öncesi yasada belediye başkanlarının kulüp başkanlığını yapmalarının engellendiğini anlatan Yenigün, "Bu doğrultuda biz de yeni bir yönetim belirledik. Belediye Vanspor ile Vanlıları kaynaştırdık. Takımımız artık bu yolda dönüşü olmayan bir yola girmiştir ve halkın gönlünde taht kurmuştur. Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı çıkarsa biz de ona göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü yasanın çıkıp çıkmayacağı da henüz belli değildir. Biz belediye olarak takımımıza büyük destekler sunduk. Belediye Vanspor'un ekonomik sıkıntı yaşamaması için projelerimiz bulunuyor. Kaynak getirici bu projelerimizi ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanunu taslağının, kulüplere yapılacak yardımların ele alındığı 16. maddesinde, belediyelerin başta futbol olmak üzere profesyonel branşlara para aktarmasının önüne geçiyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun imzasına sunulan ve önümüzdeki hafta içerisinde TBMM'ye sevk edilmesi beklenen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kulüplerin en geç 1 yıl içinde kanun hükümlerini yerine getirmesi gerekecek. Süreç sonunda uygun olmadığı tespit edilenlere 6 ay ek süre tanınacak. Yine taahhütleri yerine getiremeyenler ise kulüp niteliğini kaybedecek. Yeni yasayla tüzel kişiliğe kavuşacak olan kulüpler, spor teşkilatı ile bağlı bulundukları federasyonlar tarafından denetlenecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 16:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?