4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Baba ocağından, Kızılay çadırına

Van’da, çocuklar arasında çıkan kavga yüzünden babasıyla tartışan şahıs, 25 yıldır oturduğu evinden olunca Kızılay’dan aldığı çadırda kalmaya başladı.

İddiaya göre, Eminpaşa Mahallesi’nde ikamet eden 9 çocuk babası Mehmet Özister, 3 yıl önce kendi çocuklarıyla ağabeyi Tevfik Özister’in çocukları arasında çıkan kavga nedeniyle babası Eşref Özister ile tartıştı. Bunun üzerine oğluna kızan baba Eşref Özister, tapusu kendi adına kayıtlı olan, 25 yıl önce 6 çocuğu arasında paylaştırdığı ve Mehmet Özister’in üzerine yaptığı 3 bin metrekarelik arsayı büyük oğlu Tevfik Özister’e sattı.

Mehmet Özister, evden çıkmasını istediğini söylediği ağabeyinin kendisi hakkında dava açtığını kaydetti. Davanın ağabeyinin lehine sonuçlanması üzerine 1 Mart 2005 tarihinde savcılık kararıyla yetkililerin polis nezaretinde gelerek evini boşaltıldığını ifade eden Özister, dışarıda kalan çocuklarıyla birlikte o günden sonra hayırsever bir vatandaşın etrafı branda ve naylonla kapatılan garajında kalmaya başladığını anlattı.

Yaklaşık bir ay önce Türk Kızılay Derneği Van Şube Başkanlığı’na başvurarak 750 YTL’lik senet karşılığında kendisine verilen 12 metrekarelik çadırı garajın yanına kurduğunu ve 9 çocuğuyla birlikte kalmaya başladığını dile getiren Özister, "Evlat ne kadar kötü olursa olsun, bir babanın bunu yapması mümkün değildir. Ben yaklaşık 2 aydır çoluk çocuğumla burada ıstırap çekiyorum. Ben başka bir şey diyemiyorum. Artık bıktım ne yapacağımı da bilmiyorum" dedi.
Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Özister, "Tek dileğim beni bu çamurda çıkarsınlar. Bu çoluk çocuğumla artık geçinemiyorum. Hamallık yapıyorum, perişan oldum, ne yapacağımı bilmiyorum. Büyüklerime sesleniyorum; bana yardımcı olsunlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 13:04:18
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 14:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?