5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bahar Kupası sona erdi

Van Valiliği tarafından 31 mahalledeki gençler arasında düzenlenen "Bahar Kupası" halı saha futbol turnuva düzenlenen şölenle sona erdi. Final müsabakasına Avrupa ve Türkiye gol kralı ünlük futbolcu Tanju Çolak da katıldı.


Van Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Temsilciliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Hakem Kurulu'nun katkılarıyla 31 mahalledeki 64 takım arasında 640 futbolcunun katıldığı turnuva Atatürk Şehir Stadı'nda düzenlenen şölenle sona erdi. Şölende ilk önce ilköğretim okulu öğrencileri Van yöresine has halk oyunları gösterisi ile başladı. Yerel sanatçıların konseriyle devam eden şölen, son zamanlarda tüm Türkiye'de 7 den 70'e herkesin ilgi gösterdiği Trabzon kolbastısı oyunu ile devam etti.

Şölene katılanlardan büyük beğeni toplayan kolbastı gösterisinin ardından bu kez sahneye Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Van ziyaretinde seslerini Türkiye'ye duyuran Rakkas Özel Yetenekler ve Kültür Evi üyeleri çıktı. Kızılderili kıyafetleri ile Kürtçe müzik eşliğinde yaptıkları ilginç gösteriler, protokol ve vatandaşlardan büyük alkış aldı. Gösteriler ardından final maçına geçildi. Avrupa ve Türkiye gol kralı Tanju Çolak'ın vuruşu ile final maçı başladı. Final müsabakası ise aynı mahalleden katılan iki takım arasında oynadı. Büyük çekişmeye sahne olan müsabakanın sonunda penaltı vuruşlarında Altıntepe Mahallesi Kartalspor, rakibi Altıntepe Kırmızı Şeytanlarıspor'u 7-6 yenerek finalist olan takım oldu. Takımlar kupalarını düzenlenen törenle Van Valisi Özdemir Çakacak'ın elinden aldı.


Kupa töreninde bir konuşma yapan Vali Çakacak, bu akşam böyle muhteşem bir ortamda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Çakacak, "Aslında çok söze gerek yok. Sporun büyüklüğünü ve güzelliğini gösteriyor bu alan. Spor sevgidir, spor insanların birbirine saygısıdır, spor kardeşliktir, spor dostluktur. Gençlerimiz bu akşam bu tabloyla sporun getirdiği sevgiyi ve dostluğu gösterdiler bizlere. Gençlerimizi kahve köşelerinde sigara dumanları içinde değil böyle sportif faaliyetler içerisinde spor sahalarında görmek istiyoruz" dedi.
Yapılan kısa konuşmasının ardından sahaya inen protokol, çalınan Kürtçe şemmame oyunu oynayarak eğlendiler. Gece atılan havayı fişek gösterisiyle son buldu.
Protokolün stattan ayrılması ile görevli bayan ve erkek polisler çalınan müzikle birlikte doyasıya eğlendi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?