5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bahar temizliği başladı

VAN BELEDİYESİ'NDEN BAHAR TEMİZLİĞİ

Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte şehir merkezindeki sulama kanallarını temizlemeye başladı.

20 kişilik dere temizliği ekibi oluşturduklarını belirten Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, daha önce başlatmış olduğumuz dere temizliğinin ardından sulama kanallarının temizliğine başladıklarını söyledi. Şehir merkezinde bulunan kanalların yüzde 60'nın temizliğinin bitmiş durumda olduğunu ifade eden Kaval, bir aylık süre içerisinde şehir merkezindeki kanalların tamamını da temizlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yalnızca belediyenin çalışmasının yeterli olamayacağını, bu çalışmaya vatandaşların da destek vermesi gerektiğinin altını çizen Kaval, "Çalışanlarımızın sayısını 100'e kadar çıkarırsak ve yaptığımızın hedefine kavuşması için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bu kanalları ve çevremizi kirleten bizleriz. Kanal içlerine soba külleri, bahçe pisliği ve evsel atıklar çıkıyor. Bu atıkların kanala atılması yerine poşetleme sistemi olan yerlerde poşetlenerek belirlenen yerlere bırakmalı veya çöp bidonlarına dökülmelidir. Burada çalışan arkadaşlarımız farklı yerlerde de şehrin temizliğini yapmış olacaktır. Ayrıca insanlarımız çevresini kirleterek kendi sağlıklarını tehdit etmektedir. Zamanında çöpler toplanmıyorsa, kanallara atmalarında haklıdırlar. Ancak ekiplerimiz belirlenen saatlerde çöpleri sistemli bir şekilde almaktadırlar. Bizlerin de belli bir gücü var, her gün bu kanalları temizleme şansımız yok. Atılan çöpler çevre kirliliği oluşturarak o çevrede yaşayanların sağlığını tehdit etmektedir. En iyi temizlik çevreyi kirletmemektir düşüncesiyle insanlarımızı çevreye duyarlı bizlere de yardımcı olmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

VAN BELEDİYESİ'NDEN BAHAR TEMİZLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 15:48:02
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 11:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?