5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bahçesaray destek bekliyor

Van'ın Bahçesaray İlçe Belediye Başkanlığı, çığ yüzünden aylardır kapalı olan 2 mahalle yolunu kardan temizlemek için çalışma başlattı.

Ülkede yaşanan ilkbahar aylarına ve bazı bölgelerde deniz mevsiminin başlamasına rağmen Bahçesaray ilçesinde halen karla mücadele ediliyor. Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan ve vatandaşların aylardır uzun ve engebeli servis yolunu kullandığı ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Sungurlu ve Pirant mahallelerinin yolu kardan temizlenmeye çalışılıyor. Yolun 3 kısmına ayrı ayrı düşen çığı temizlemek üzere harekete geçen Belediye Başkanlığı ekipleri, 1 iş makinesi ile karları temizlemeye çalışıyor.

Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan, ilçede kış mevsiminin çok çetin geçtiğini, yoğun kar yağışı olduğunu söyledi. Karla mücadele edecek araçlarının olmaması yüzünden kapalı olan mahalle yollarına bugüne kadar açamadıklarını belirten Orhan "Sürdürülen çalışmalar sonucu çığın iki kısmını açtık. Diğer bölümde 40 metre yüksekliğindeki karı temizlemek için çaba gösteriyoruz. Ancak yoğun kar yüzünden günde ancak 5 metre ilerleyebiliyoruz. Bu yolu kısa sürede açıp mahalle halkının ulaşım sıkıntısı gidermek için iş makinelerine ihtiyacımız var. Yetkililerden ve hayırsever iş adamlarından 1 greyder ve 1 kepçe yardımında bulunmalarını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 20:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?