5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bahçesaray festivalle şenlenecek

Van'ın Bahçesaray İlçe Kaymakamı Şaban Erdoğan, 26-27 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 'Bahçesaray Saklışehir Kültür ve Sanat Festivali' hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

İl Valiliği binasında gerçekleştirilen bir toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kaymakam Şaban Erdoğan, festivalin içeriği hakkında bilgiler verdi. Festivalin birinci gününde şiir dinletileri, yöresel halk oyunları, satranç turnuvası, yemek yarışması, Bahçesaray gezisi, Müküs Çayı'nda rafting yapılacağı ve akşam saatlerinde de Türk Halk Müziği konseri verileceğini belirten Erdoğan, "İkinci gün ise, fotoğraf sergisi, yine Bahçesaray gezisi, Müküs Çayı'nda rafting yapılacak ve tiyatro gösterimi yapılacaktır. Festivalimiz, ikinci günün akşamında bir rock grubunun vereceği konser ile sonlandırılacaktır" dedi.

Bahçesaray'ın sürekli kar yağışı ve yollarının kapanmasıyla gündeme geldiğini söyleyen Kaymakam Şaban Erdoğan, bunların dışında ilçenin diğer zenginliklerini ön plana çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti.

İlçenin balı ve cevizinin çok meşhur olduğunu anlatan Erdoğan "Maalesef bunlar çok iyi tanıtılamamış. Bahçesaray'ı, Vanlıların bile yüzde 90'ı görmemiştir. Amacımız bu güzellikleri Van ve tüm ülke halkına tanıtmaktır" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 23:32:06
Güncelleme :22 Temmuz 2009 Çarşamba 23:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?