6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Bahçesaray yolu ulaşıma açıldı

BAHÇESARAY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Bahçesaray karayolu yapılan zorlu çalışmanın ardından ulaşıma açıldı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliği'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin yaptığı zorlu çalışmanın ardından Van-Bahçesaray karayolu ulaşıma açıldı. İlk defa mart ayında ulaşıma açılan karayolunda 6 kişilik bir ekip, 2 dozer, 1 greyder ve 1 kamyonla başlatılan çalışmalar yolun açılmasıyla sona erdi. 13 günlük bir çalışmanın ardından yol ulaşıma açılırken, ilçe halkı yetkililere teşekkür etti.

Bu arada Van Valisi Münir Karaloğlu da gazetecilerle birlikte yeni ulaşıma açılan yolda incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gitti.

BAHÇESARAY YOLU ULAŞIMA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 11:28:03
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 12:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
S.Samsa IP: 78.169.9.xxx Tarih : 21.03.2010 22:56:01

Van Bahçesarayi bir birine bağlayan bu kısa yol 10 km lık kırapet geçidi Karayolları Genel Müdürlüğü 11.Bölge Müdürlüğü 111.Şube Şefliği Kaya boğaz bakım evin karla mücadele ekibi gece gündüz demeden öz veri bir çalışma ile bütün zorluklara katlanarak bir an evel Bahçesaray dağ yolunu açmaya çalışılarak, bu güzel İlçemizin ulaşımı kış aylarında Bitlis Hizan üzerinde 250 km yolu kat ederek ulaşım sağlanıyor. Bu doğa güzelimi olan dağ yolu kısa zamanda, Güzel ilçemizin Dünyada eşi benzeri olmayan dört mevsimi her mevsimi farklı bir doğa güzeliyle dünyanın en tatlı soğuk suyu, kırmızı benekli Alabalığı. Damak lezzeti kara kovan balı, yağlı lezzetli ki lezzetli cevizi birlik ve beraber misafir perve halkı ile, Ariflerin Alimlerin diyarı olan eski ismi Müküs olan güzel ilçemiz kısa yoldan yeni bir bahar gününde İl merkezine kavuşmayı iple çekerek ve nihayet ipin sonu görünerek bahar müjdecisi olan nevruz sıcaklığı yolun açılımı bir kutlandı,bu vesileyle Bahçesaray halkın ve bütün insanlığın ve İslam aleminin nevruz bayramını kutlar önümüzdeki güzel günlere dostluk,Barış,kardeşlik,birlik beraberlik, eşit özgürce yaşamaya vesile olmasını temennisi dilerim. Emeği geçen başta sayın vekilimiz Gülşen ORHAN Sayın valimiz, sayın İlçe Kaymakamımız. Sayın ilçe Belediye Başkanımız.Karayolları Bölge Müdürümüz ve çalışan bütün personeline emeği geçen her kese sunusuz teşekkür ve şükranlarımı arz ederim.21.03.2010/ Sebahattin Samsa