2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Bahçesaray yolunda kar engeli

Van'ın Bahçesaray ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, yüksek kesimlerden geçen yollarda araçları ile mahsur kalan vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyorlar.

Çatak bağlantılı Van-Bahçesaray karayolunda bulunan 3 bin 200 rakımlı Krapit Geçidi'nde zaman zaman yağan kar, ulaşımda sıkıntıya neden oldu.

Karayolları ekipleri tarafından açılan ve yol kenarında metrelerce yükseklikte bulunan kar yığınları tipi ve fırtına ile birlikte yola savrulunca Van-Bahçesaray karayolu yeniden ulaşıma kapanıyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yolda kalan araçlar saatlerce kurtarılmayı bekliyor. Kara batan araçlar vatandaşlar tarafından itilerek çıkarılmaya çalışılırken, Bahçesaray ilçesinden Van istikametine gelmekte olan bir ambulansında mahsur kalması dikkatleri çekti. Kapanan yol, Karayolları ekiplerinin çalışmaları ile sürekli açık tutulmaya çalışılıyor.

Bu arada yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ise ilçenin özellikle yüksek kesimlerini beyaza bürürken, hava sıcaklığında da önemli ölçüde düştüğü belirtiliyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 16:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?