6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Bahçesaray'da rafting heyecanı

BAHÇESARAY'DA RAFTİNG HEYECANI

Van'ın Bahçesaray İlçe Kaymakamlığı tarafından alınan bot ve malzemelerle Bahçesaray deresinden yapılan rafting sporuna olan vatandaş ilgisinin güç geçtikçe arttığı bildirildi.

Daha önce düzenlenen festivaller sayesinde rafting sporu ile tanışan Bahçesaralı vatandaşlar, bu sporu geliştirmek ve ulusal düzeyde başarılar elde etmek için zevkli bir çaba gösteriyorlar. İlçe Kaymakamlığı tarafından alınan ve Devlet Hastanesi'nde oluşturulan ekibe teslim edilen bot ve ekipmanlar, özellikle hafta sonrası vatandaşın hizmetine sunuluyor. Ekibin sorumluluğunu yürüten hastanenin bilgi işlem personeli Enes Toğrak, Subaşı ile Kırmızıköprü arasındaki 10 kilometrelik parkurda yapılan raftinge olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Gerek hastane personeli ile ve gerekse isteyen vatandaşlarla uygun zamanlarda rafting yaptıklarını, sporcuların zaman içinde daha profesyonellik kazandığını anlatan Toğrak, artan rağbete sevindiklerini anlattı. Bir süre önce Van'da düzenlenen rafting kursuna Bahçesaraylı 40 kişinin katılmak istediğini, ancak il merkezi uzak olduğunu için bunun gerçekleşmediğini ifade eden Enes Toğrak "Böyle bir kursun Bahçesaray'da açılmasından son derece mutlu olacağız. İlgililerinin bu yöndeki bir eğitimine halkımız büyük ilgi gösterecek, teorik ve pratik eğitim sayesinde ilçemizde bu sporu daha fazla geliştirme imkanı bulacağız" dedi.

Yaz aylarına girilmesi üzerine sezonu açtıklarını anlatan Enes Toğrak "Rafting, heyecan ve adrenalinin en üst seviyeye çıktığı bir spor. Bahçesaray deresinin debisinin ve hızının yüksek olmasından dolayı turlara katılanlar büyük bir adrenalin yaşıyorlar" diye konuştu.

Rafting sporunun üç yıldır yaptığını söyleyen Hakan Orhan ise, Bahçesaray dersinin rafting için gayet elverişli olduğunu fakat bu güne kaymakalık haricinde bu sporun burada profesyonel olarak yapılması için her hangi bir girişimde bulunulmadığını söyledi.

BAHÇESARAY'DA RAFTİNG HEYECANI
BAHÇESARAY'DA RAFTİNG HEYECANI
BAHÇESARAY'DA RAFTİNG HEYECANI
BAHÇESARAY'DA RAFTİNG HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 18:25:01
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 19:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?