7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Bakamadığı 2 çocuğunu evlatlık verdi

Van’da bakamadığı için 2 çocuğunu evlatlık veren baba, tek isteğinin bir işe girerek ailesinin geçimini sağlamak olduğunu söyledi.

Abdulhadi Gövez, 3 yıl önce 6 çocuğu ile birlikte sobasız bir evde donmak üzere iken dönemin Belediye Başkanı Şahabettin Özarslaner tarafından alınarak, kilim atölyesinin bulunduğu binanın boş bir bölümüne yerleştirildi. Van’da işe girmek için çalmadık kapı bırakmadığını belirten Abdulhadi Gövez, tek isteğinin bir işe girerek ailesinin geçimi sağlamak olduğunu kaydetti. Kendisini yaşama bağlayan tek şeyin çocukları olduğunu dile getiren Gövez, "Ekonomik sıkıntı çektiğim için bakamadığım 2 çocuğumu akrabalarıma evlatlık olarak verdim. İş bulabilmek için de çok gezdim. Devlet büyüklerime dilekçede verdim. Ama bu güne kadar bir sonuç alamadım. Çocuklarımın kazandıkları paralarla geçinmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Diğer 3 kardeşi ile birlikte İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) öğrenim gören Ceylan Gövez (12), hafta sonu tatilini, ayakkabı boyacılığı yaparak geçiriyor. Aile ekonomisine katkıda bulunmak için çalıştığını belirten Gövez, ekonomik sıkıntılar nedeniyle babasının 2 kardeşini küçük yaşta akrabalarına evlatlık olarak verdiğini söyledi.

Yaz tatilinde sakız satmasına rağmen daha fazla para kazanmak için boyacılığı tercih ettiğini anlatan Gövez, "Daha önce yaz tatillerinde sakız satıyordum. Ama herkes boyacılık yapıyordu. Çok para kazandıklarını söyledikleri için ben de boyacılık yapmaya başladım. Günde ortalama 5-6 milyon lira para kazanıyorum. Kazandıklarımı anneme veriyorum. O da evin ihtiyaçlarını karşılıyor" dedi.

van
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 13:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?