5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bakan Bağış Van'da

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Van'ın diklenmeden dik durmuş, gurur duydukları bir il olduğunu belirterek, "Van, Türkiye'de AB fonlarını en çok kullanan illerimizden bir tanesi" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için bugün uçakla Van'a gelen Egemen Bağış, ilk olarak Van Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Bağış'a brifing veren Van Valisi Özdemir Çakacak, Van'ın AB uygulamalarında çok başarılı bir il olduğunu belirtti. Daha önce 4 ili kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Programı'nda 309 proje uygulandığını anlatan Vali Çakacak, "Son olarak yine Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı çerçevesinde proje çağrısına çıktı ve kabul edildi.

Değerlendirmeler yapıldı ve ilk değerlendirmelerde Van ili 30 proje ile yine başı çekti. Çok güzel bir altyapımız bulunmaktadır. AB projelerini uygulanması konusunda sivil toplum kuruluşlarımızın da son derece istekli ve başarılı olduğunu ifade etmek istedim" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Van'a pek yabancı sayılmayacağını, bölgenin çocuğu olarak Siirtli ve Bingöl doğumlu olduğunu söyledi. Rahmetli olan babasının Siirt Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yazları hep Van'a ve Tatvan'a gelip gittiklerini anlatan Bağış, "Van bugün Doğu Anadolu'nun en büyük ve tarihsel olarak da hakikaten en şanlı illerimizden birisi. Kurtuluş Savışı öncesi en çok sıkıntı yaşamış illerimizden bir tanesi. Ama her zaman dik durmuş illerimizden birisi. Mensubu olduğum AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımızın da söylediği gibi Van, diklenmeden dik durmuş bir ilimiz, bizim de gurur duyduğumuz bir şehir. Mesuliyetini taşıdığım AB sürecinde de Van proje bazında en çok proje gerçekleştireni ilimiz. Türkiye'de AB fonlarını en çok kullanan illerimizden bir tanesi. Miktar olarak Türkiye ikincisi ama proje olarak Türkiye birincisi. Bu yüzden Van'a gelmek bana ayrı bir zevk. AB'yi kavramış, ülkemiz için fırsatlarını değerlendirebilen bir ilimizdir. Bu konudaki girişimleri bizzat görmek ve yerinde incelemek, bu çerçevede gelmişken Vanlı kardeşlerime yaklaşma imkanını bulmak benim için çok büyük bir mutluluk. Gösterdiğiniz konukseverliğe ve Van halkına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Valilik ziyaretinin ardından Van Belediye Başkanlığı'na geçen Bakan Egemen Bağış, gün içerisinde çeşitli ziyaretlerde bulunacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:46:46
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 17:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?