5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bakan Bağış Van'da

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, devletin koyduğu yetkinin yerine, bireyin hakkının konuşulduğu bir döneme girildiğini söyledi.

Bakan Bağış, bugün THY'nin tarifeli uçağı ile Ankara'dan Van'a geldi. Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici ve partililer tarafından Ferit Melen Havaalanı'nda karşılanan Devlet Bakanı Egemen Bağış, Van Valiliği'ne geçti. Burada, ziyaretiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunun Bakan Bağış, Van'ın Avrupa Birliği (AB) sürecinde fonları en iyi değerlendiren il olduğunu belirtti. Bu konuda Van'ı örnek gördüğünü, diğer illerin bu birikimden ve tecrübeden yararlanabileceğini anlatan Bağış, "Van'a, bu projeleri yerinde görmek ve AB fonlarının destekleri ile düzenlenen festivalleri izlemek için geldim. Vatandaşın mutluluğunu paylaşmak bizim için de ayrıca mutluluk ve keyif olacaktır" dedi.

Türkiye'nin, AB sürecinde önemli bir değişim geçirdiğini, ülkede artık devletin koyduğu yetkinin yerine bireyin hakkının konuşulduğu bir döneme geçildiğini anlatan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, açıklamasını şöyle sürdürdü:  "AB Sürecinde Türkiye her konuda kendi iç dinamiklerini yeniliyor. Çevre konusunda daha temiz bir çevre, sanayi konusunda daha hassas bir işçi hakları, demokratik ve kültürel haklar, AB standartları boyutlarına ulaştığı bir döneme ulaştık. Devletle milletin kucaklaştığı bir dönemdeyiz. Herkesin kazandığını, devletin gücünü artırdığı, bireyin haklarının ve hukukunun çok genişlediği bir ortamı sağlayabileceğimiz bir dönemdeyiz. Allah ülkemizi kötülüklerden korusun, hep beraber ülkeye sahip çıkarak daha aydınlık yarınlara kavuşmanın yollarını bize nasip etsin."

Bakan Egemen Bağış, daha sonra Vali Karaloğlu'ndan AB projeleri hakkında brifing aldı. AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte bir toplantı düzenleyecek olan Bakan Bağış, öğleden sonra Türkiye Offshore Şampiyonası'nın açılışını yapacak.

Geceyi Van'da geçirmesi beklenen Bakan Bağış'ın yarın Bahçesaray ilçesine giderek Bahçesaray Saklışehir Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katılması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 11:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?