5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bakan Çelik sandık başında

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun milletin ruh ve mana köküne bağlı adam gibi adam insanlardan biri olduğunu belirtti.

Seçim çalışmaları için geldiği memleketi Van'da eşi Şahsenem Çelik ile birlikte İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, oyunu 2101 nolu sandıkta kullandı. Salonda kucağında iki aylık bebeği ile bekleyen Fatma Koç isimli bayana sırasını veren Çelik, Koç'un kucağındaki bebeğin ismini öğrendikten sonra 'Uğur oyunu kullandın mı? diye espri yaptı. Bebeği kucağına alan ve bir süre seven Çelik çifti daha sonra okuldan ayrıldı.
Okuldan ayrıldığı sırada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Çelik, seçimlerin demokrasinin güzelliği olduğunu ifade etti. Propaganda döneminin sona erdiğini ve insanların oylarını kullanmaya başladığını hatırlatan Bakan Çelik, "Şu ana kadar Van'da ciddi sayılabilecek bir vukuat yok. Bazı yerlerde ufak tefek baskılar var maalesef. Ama kayda değer bir şey yok. Sonuçların hayırlı olmasını diliyoruz. Hem Türkiye demokrasisi, hem Van hem de Türkiye için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Bakan Çelik, seçim sonucu tahminini soran basın mensuplarına ise AK Parti olarak 22 Temmuz 2007 seçimlerinde aldıkları oy oranının altına düşmeyeceklerini tahmin ettiğini söyledi. Sadece Van'da seçim çalışması yapmadığını, 12-13 vilayette yoğun bir çalışma içinde olduğunu anlatan Bakan Çelik, şunları söyledi: "22 Temmuz 2007 seçimlerinde aldığımız oyların altında kalmayacağız. Daha üstü olabilir. Ama neticede sandıklar açılmadan net bir şey söylemek mümkün değil."

Van için de aynı şeyi düşündüğünü belirten Bakan Çelik, AK Partisi'nin oylarını Van'da 2002 yılından bu yana bir yükselme trendinde olduğunu hatırlattı. Bakan Çelik, ancak mahalli seçimlerin kendisine has bazı özellikleri olduğunu söyledi.
Bu seçimde tek kişinin seçilmediğini de söyleyen Bakan Çelik, Van'da seçim sonuçlarının değişmeyeceğini ve 2004 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde aldıkları sonuca benzer bir sonuç alacaklarını söyledi.

Helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekilere de Allah'tan rahmet dileyen Bakan Çelik, "İnşallah değerli meslektaşınız İsmail Bey de en kısa sürede bulunur. Onunla ilgili de umutluyuz. İnşallah bir yere sığınmıştır. Hâla umudumuz var" ifadelerini kullandı.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahsen dostu olduğunu anlatan Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yani bu milletin ruh ve mana köküne bağlı adam gibi adam insanlardan biriydi. Ayrı siyasi çizgide olmamıza rağmen her zaman her insani özelliği ön planda olan insanlardan birisiydi. Ben kederli ailesi başta olmak üzere BBP camiasına ve kendisini sevenlere baş sağlığı diliyorum. Diğer arkadaşlarımızın yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin."

Bakan Çelik daha sonra okuldan ayrıldı
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 13:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali candar IP: 85.98.185.xxx Tarih : 29.03.2009 23:13:59

sayın bakanımız vanımız sizinle gurur duyuyor... Van İli yaptığınız hizmetlerden dolayı size müteşekkirdir. Allah sizden razı olsun. İnşallah hep böyle başarılı olursunuz. Güzel vanımız siznle birlikte tam bir sahil kent olmayı istiyor. Umarım bu konuda da yeni atılımlardan bizlere öncülük abilik edersiniz. Çünkü siz van ın abisisiniz.