2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Bakan Çelik'in Van temasları

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik, ülkenin tüm topraklarının 81 vilayetteki 70 milyon insana ait olduğunu ifade ederek, ülkeyi farklı maceralara götürmek isteyenlere hep birlikte fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Van Valiliği, Van Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) işbirliği ile Gönül Köprüsü Projesi kapsamında kente gelen 4. kafiledeki öğrenciler için veda programı düzenlendi. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda yapılan programa katılan Bakan Hüseyin Çelik'e öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, öğrencilerin kendi yazdıkları şiirlerin okunmasıyla devam etti. Programı yoğunluğu nedeniyle konuşması öne alınan Bakan Çelik, projenin önemine değindi. Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Van'a gelen son kafileyi uğurlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Çelik, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Projenin amacı, faydaları ve güzellikleri üzerinde fazla durmayacağını anlatan Bakan Çelik, "Gönül Köprüsü Projesi'nin mimarı olabilirim. Ama burada Vanlı olmam hasebiyle bugün sizleri ağırlamaktan, size ev sahipliği yapmaktan şeref duyuyorum. Proje kapsamında Türkiye'nin dört bir tarafında duygu dolu müthiş anlar yaşandı. Sizler geldiniz buraları gördünüz. Ülkemizin her köşesindeki insanımız aslında yürekten birbirine bağlıdır, yürekten ülkesine bağlıdır, yürekten bayrağına bağlıdır ve yürekten milli ve manevi değerlerine bağlıdır. Van Ankaralı'larındır, Ağrı Kırıkkaleli'lerindir, Antalyalı'larındır ama Antalya da, İzmir de, Van da Ankara da Girne de hepimizindir. Bu memleketin 780 kilometrekarelik bütün toprakları bizim topraklarımız. Hepsi ülkemizin bir parçasıdır. Ama benim değil Vanlı'ların Hakkarili'lerin, Muşlu'ların, Bitlisli'lerin ve Siirtli'lerin değil 81 vilayetteki, 70 milyon insanındır. Kederde, tasada kıvançta biz beraberiz. Birimizin sevinci diğerimizin sevinci olmadıkça, birimizin kederi diğerimizin kederi olmadıkça ve birimizin neşesi diğerinin neşesi olmadıkça biz gerçek anlamda gönül bütünlüğünü sağlayamayız. İşte gönül köprüsünün amacı budur. Ben bu projenin amacına hizmet ettiğine inanıyorum. Burada sponsorluğu yapan Turkcell'e de teşekkür ediyorum. Lütfen Van halkından, Van'dan bütün gittiğiniz yerlere ailelerinize, akrabalarınıza ve dostlarınıza bizden kucak dolusu selamlar götürün. Gönülden onlara sevgi duyduğumuzu ve bu ülkeyi farklı maceralara götürmek isteyen insanlara hep birlikte fırsat vermeyeceğimizi onlara söyleyin" dedi.

Yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerle el çakışan Bakan Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) katılacağı ve açılışını yapacağı fabrikaya gitmek üzere VATSO'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 19:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?