5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bakan Erciş'te

Van'ın Erciş ilçesinde halka seslenen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hükümet tarafından ilçeye yapılan hizmetleri anlattı, Belediye Başkan Adayı Fatih Çiftçi'ye destek istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Kerem Altun ve İkram Dinçer ile birlikte seçim otobüsüyle Van'ın Erciş ilçesine gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kalabalık bir halk kitlesi tarafından karşılandı. Cami Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Bakan Çelik, hükümet tarafından Erciş'e yapılan hizmetleri sıraladı.

Erciş'te daha önce 4 lisenin bulunduğu ancak kendi döneminde 6 yeni lise daha yapıldığını anlatan Çelik, "Seçimler aynı zamanda siyasilerin halka hesap verme zamanıdır. Ben de şimdi hükümetim ve partim adına Erciş'e yaptığımız hizmetleri anlatacağım. Sevgili hemşehrilerim, AK Parti 2003 yılından beri iktidardadır. Bütün tarih boyunca Erciş'te 4 lise vardı. Bizim zamanımızda 6 yeni lise daha yapıldı. Mevcut ortaöğretim yurdu kapasitemizi yüzde 100'e katladık. Erciş fakülte istedi, fakültenizi kurduk mu? Yurt istedi, yüksek öğretim yurdu açtık mı? Bugün Erciş'te kaç doktor var biliyor musunuz? Tam 96 doktor var. Devlet hastanemizin ek binasını hizmete açtık. Bir hayırsevere 150 yataklı devlet hastanesinin temelini attırdık. Allah lütuf ederse en kısa zamanda hastane inşaatı bitirilecek ve Ercişlilerin hizmetine açılacaktır. Saygıdeğer Erciş halkı çiftçilikle geçiniyor. Gübre desteği, mazot desteği, doğrudan gelir desteği adı altında Ercişli çiftçiye verilen destek tam 40,5 milyon Türk Lirası'dır. Hanımların hesabına yatırılan çocuk parası, öğrenci parası 7.5 milyon liradır. Morgedik Barajı yıllardır bir yılan hikayesine dönmüştü. Bizim iktidarımız Morgedik Barajı'nı başlattı mı?
İkinci küçük sanayi sitesi inşaatı sürüyor. Organize Sanayi Sitesi'ni de Allah nasip ederse Erciş'e kazandıracağız. Yılarca cenazesi ortada duran bir spor salonu vardı. Erciş'e yakışan bir yeni bir spor salonu yapmadık mı?. Hükümet Konağı ilçeye yakışıyor mu? Yeni hükümet konağını bu yıl içersinde yapacağız. Köylere götürülen hizmetlerle yolu, suyu olmayan, şebekenin gitmediği köy bırakamadık" dedi.


AK Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Fatih Çiftçi'ye destek isteyen Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Fatih Çiftçi, sizin 5 yıl belediye başkanlığınızı yaptı. Arkadaşlar, Halep oradaysa arşın Erciş'tedir. Rakamlarla konuşacağız. Ercişliler sizlere soruyorum. Sayın Fatih Çiftçi 180 kilometre kanalizasyon hattı döşetti mi? Peki, Çiftçi 430 kilometre asfalt yaptı mı? 180 kilometre yeni yol açtı mı? Fatih Çiftçi, 105 kilometre içme suyu şebekesi döşetti mi? 1 milyon metrekare yeşil alan kazandırdı mı? Sebze halini yaptı mı? Mezbahayı yeniden düzenledi mi? Peki sahil yolunu yapıp Erciş'e kazandırdı mı?

Şimdi herkes elini vicdanına koyacak. Bu hizmetleri yapan Fatih Bey'e mi oy verecek, yoksa maceraya mı oy vereceksiniz? Sevgili Ercişliler, siyaset bir takım oyunudur. Ercişliler akıllı insanlardır. Ercişliler dürüst düşünür. Fatih Çiftçi kardeşim yeniden belediye başkanı olduğu zaman sağ tarafında ben, sol tarafında Sayın Kerem Altun olacaktır. Hepimizin başında ise liderimiz sadece Türkiye'nin değil, dünyanın saygı duyduğu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Sevgili Ercişliler, gücünüzü, oylarınınız bölmeyin. Büyük düşünün, büyük karar verin. Ercişlilere yakışan da budur."

Konuşmasının adından beraberindekilerle yaya olarak AK Parti Çelebibağı Seçim Bürosu'nu da ziyaret eden Bakan Çelik, burada AK Parti Çelebibağı Belediye Başkan Adayı Kurbani Özdaş'a vatandaşlardan destek sözü istedi. Ardından, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abrdulkadir Arslan'ı da makamında ziyaret eden Bakan Çelik, görevlerine yeni seçilen ETSO Başkanı ve üyelerini tebrik etti. Bir süre burada dinlenen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha sonra seçim otobüsü ile birlikte Kocapınar beldesine geçerek AK Parti Kocapınar Belediye Başkan Adayı Mustafa Ağaoğlu'na vatandaşlardan destek istedi. Burada belde halkına da hitap eden Çelik, daha sonra Ünseli beldesine geçti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:32:07
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 19:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?