5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bakandan domuz gribi açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribinin bütün dünya ülkelerine yayılacağını belirterek, "Bunun önlemek mümkün değildir, Türkiye'ye de gelecektir" dedi.


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'ne katılmak için Van'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir süre önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne atanan Doç. Dr. Çetin Kotan'ı makamında ziyaret etti.

Doç. Dr. Kotan'dan Tıp Fakültesi hakkında bilgi alan bakan Akdağ, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Van Valisi Özdemir Çakacak ile birlikte fotoğraf çektirdi.
Hastaneden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, Van'da şu ana kadar domuz gribi tespit edilen hiç kimsenin olmadığını belirtti. Domuz gribine karşı dünyada en iyi tedbirleri alan ülkelerden birisinin de Türkiye olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, "Geçmiş aylar bunu gösterdi. Zaten sonuçta domuz gribi bütün dünya ülkelerine yayılacak. Bunu önlemek mümkün değildir. Türkiye'ye de gelecek. Ama biz şu an tüm bu tedbirlerle geciktiriyoruz ki zaman kazanalım. Bu arada sağlık çalışanlarımızı eğitiyoruz. Aynı zamanda yapmış olduğumuz hazırlıkları daha da pekiştiriyoruz. Bir taraftan da vatandaşlarımızı eğitiyoruz. El yıkama meselesini biliyorsunuz. Biz bunun üzerinde çok duruyoruz. Aşının eylül ayına kadar yetişme ihtimali var. Bir taraftan aşıyı bekliyoruz. Dolayısıyla biz zaman kazandık. Türkiye'nin bu hususta aldığı tedbirler bugün Dünya Sağlık Örgütü ve bu işi bilen herkes tarafından çok takdir edildi. Şu ana kadar Türkiye'de yurt dışından gelenler dışında hiçbir
vatandaşımızda domuz gribine rastlamadık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 19:11:13
Güncelleme :13 Haziran 2009 Cumartesi 19:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail macit IP: 78.167.160.xxx Tarih : 15.06.2009 23:37:23

SAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ (O HER ZAMAN VAN'IN KIYMETİNİ BİLEN VANLILARIN BAKANI OLACAKTIR)HÜSEYİN ÇELİK'İN KIYMETİNİ GEÇDE OLSA VAN HALKI ANLAYACAK AMA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLMAZSA BARİ.DEĞERLİ VANLILAR YİĞİDİ ÖLDÜRÜN FAKAT HAKKINIDA VERİN DEĞERLENDİRMELERİNİZ BİRAZ İNSANİ VE İNSAF ÇERÇEVESİNDE OLURSA DAHA İYİ OLMAMZ MI? BÖYLE BİR DEĞERİ BİR DAHA BULURMUSUNUZ ONU DA ALLAH(C.C.)BİLİR