3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Bakandan valiye: Halk için buradasınız

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, huzuru bozmanın, yasa tanımazlığın hiç kimseye zarardan başka faydasının olmadığını belirterek, "Bu eylemleri yapanlar hakkı hukukunu savundukları halka zarar verirler" dedi.

Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'da gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Van Valiliği'ne geçerek Vali Özdemir Çakacak'tan 22 Mart günü yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Van'da bulunduğun belirtti.

Aynı ülkenin vatandaşları olarak birlikte barış ve huzur içerisinde yaşamanın koşulları bulunduğunu belirten Bakan Şahin, herkesin kurallara uymak ve hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydetti.

Huzurun ve barışın yolunun bu kurallara uymak olduğunu anlatan Bakan Şahin, "Eğer kurullarda beğenilmeyen varsa bu değişiklikleri meşru yollarla yapılır. Türkiye'de yasa koyucu oran Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM'nin ortaya koyduğu kurallar çerçevesi içerisinde hareket edersin. Siyasal, ekonomik ve sosyal düşüncemiz ne kadar farklı olursa olsun bu ülkede barış içerisinde yaşarız. Hükümet olarak hedefimiz bu milletler arası yarışta en ön sıralarda yer almaktır. Halkımızın refah düzeyini yükseltmektir. Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmektir. Bunun ilk şartı da huzurdur, huzur ortamıdır, barış ortamıdır.

Tabii huzurun ve barışın bozulmasından hepimiz rahatsız oluruz. Ancak sizler, güvenlik güçlerimiz kanunları uygulayacak, huzur ve barışı tesis etmeye gayret edecektir. Bu olaylar esnasında vatandaşlarımız zarar gördüler. Bir vatandaşımızda hayatını kaybetti. Kendisine rahmet ailesine başsağlığı diliyorum. Hastanelerimizde tedavi altında bulunan vatandaşlarımız var. Onlara da geçmiş olsun diyorum. Güvenlik güçlerimizde yaralandılar. Onların bir tek amacı var. Burada yaşayan insanların huzurunu temin etmek, onların güvenli şekilde hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak, onların başka bir düşüncesi yoktur. Ne sizlerin ne burada görev yapan kamu görevlisi arkadaşlarımızın hiçbirinin huzuru ve barışı temin etmenin dışında hedefi olamaz, amacı olamaz" ifadelerini kullandı.

Vali Özdemir Çakacak'a, 'Sizler ve mülki amirlikler halkın huzuru ve esenliği için buralardasınız' diyen Bakan Şahin, şöyle konuştu: "Ülkemizin her toprağı bizimdir, hepimizindir. Çünkü dünya ülkeleri birbirini geçmek için hizmet yarışındayken, bizlerinde bu ülkede hizmet yarışı içerisinde olmamız gerekir. Huzuru bozmanın yasa tanımazlığın hiç kimseye faydası yoktur. Zarardan başka. Sadece kendilerine zarar verirler. Bu eylemleri yapanlar ve hakkı hukukunu savundukları halka zarar verirler. Umuyorum ki vatandaşlarımızda bu işin farkındadırlar. Herkesin kurallar içerisinde hareket etmesi bu ülkede var olan kurallara uyması ve Türkiye'nin huzuruna, barışına katkı yapmasını diliyorum. Aksi halde devletimiz güçlüdür. Devlet erkini kullanan kurumlarımız kamu görevlileri kanun hakimiyetini sağlamak için tabi ki görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerdir. Ben size ve sizin şahsınızda burada görev yapan tüm arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza hizmet noktasında onlarını huzuru ve barışını sağlanması noktasında başarılar diliyorum".

Van'da yeni bir Adliye binası yapmayı düşündüklerini de belirten Başan Şahin, yer konusunda yaşanan sıkıntıların aşıldığını kaydetti. Çıkan olaylardan zarar gören esnafları da ziyaret edeceğini ifade eden Bakan Şahin, "Onların zararları tanzim edilecek. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Hiç kimsenin bir kuruluşluk zarara uğramasını istemiyoruz. Sizler ve burada görev yapan arkadaşlarımız sadece o vatandaşlarımız için buradasınız. Onların huzurunu, onların esenliği için buradasınız. Hükümetimiz de halkımızın hizmeti içindir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 12:40:17
Güncelleme :29 Mart 2008 Cumartesi 13:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kocer IP: 85.110.49.xxx Tarih : 2.04.2008 13:31:31

ne kadar pişkince davranıyor yöneticilerimiz. meydana gelen olaylardan hiç mi kendilerine hata payı çıkarmıyorlar! yada hiç mi özeleştiri vermiyecekler. asıl sorumlular onlar olduğu halde halkı salak mı sanıp kandırmaya çalışıyorlar.....