6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Bakanlar Kurulu'ndan tarihi imza

BAKANLAR KURULU'NDAN TARİHİ İMZA

İran sınırında bulunan Van'ın Saray ilçesi Kapıköy Kara Hudut Kapısı'nın uluslar arası taşımacılığa açılması ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Van ve İran'ın Hoy kentlerinde karşılıklı olarak yapılan Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği toplantılarında imzalanan mutabakat protokollerindeki maddeler hayata geçmeye başladı. İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour'ın da katıldığı toplantıda Batı Azerbeycan Valisi Jalal Zade ile Van Valisi Münir Karaloğlu'nun karşılıklı olarak imzaladığı mutabakat metninde yer alan Kapıköy Demiryolu Hudut Kapısı'nın uluslar arası transit taşımacılığa açılması ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı bugün kü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ARAÇLAR ARTIK TENDÜREK GEÇİDİ VE 32 VİRAJLARI KULLANMAYACAK

Van ilinde bulunan Kapıköy Demiryolu Hudut Kapısı'nın uluslararası giriş-çıkışlara açılmasına en fazla Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi illerden İran'a ihracat yapan firmaları sevindirdi. Daha önce İran'a yük götürmek için zorlu Tendürek geçidini kullanarak, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak ve Van'ın Başkale ilçesi yolundaki 32 virajı kullanarak Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere Sınır Kapıları'ndan İran'a giriş yapan sürücüler artık daha kısa mesafe ve riski az olan Van-Kapıköy hudut kapısını kullanması bekleniyor. Güneyden gelecek olan araçlar artık Van Gölü'nün güneyini kullanarak Kapıköy Hudut Kapısı'ndan İran'a giriş yapabilecek.

BAKANLAR KURULU'NDAN TARİHİ İMZA
BAKANLAR KURULU'NDAN TARİHİ İMZA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 14:08:04
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 17:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?