3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Bakkal krize çözüm buldu

Van'ın Köprüler köyünde satışlarının düştüğünü farkeden bakkal, anlaştığı iki çocuğa dükkanın önünde müzik eşliğinde gösteri yaptırıyor.

Alınan bilgiye göre, 1200 kişinin yaşadığı Köprüler köyünde bulunan 8 bakkaldan birinin sahibi olan Gürkan Zengin, mali krizin kendisini de etkilemesi nedeniyle, yeni yöntemlere başvurdu.

Müşterileri kendi bakkalına çekmenin yolunu araştıran Gürkan Zengin, köyde taklit yetenekleri olan Öner Kızıldeniz (12) ve Ömer Aydemir (15) ile bakkal önünde şov yapmaları için anlaştı.


Sabahın erken saatlerinde bakkala gelen Kızıldeniz ve Aydemir akşam saatlerine kadar bakkalın önünde ve içinde müzik eşliğinde müşterilere gösteri yaparak onları eğlendirmeye çalışıyor.

İŞLERİ ARTTI

Bakkal Gürkan Zengin, köydeki diğer 7 bakkalın önüne geçmek istediğini belirterek, müşterileri çekmek için bu yöntemi tercih ettiğini söyledi.

Özellikle gençlerin bu nedenle kendilerinden alışveriş yaptığını belirten Zengin, şunları kaydetti: “Satışlarımızda ciddi anlamda artış oluyor. Müşteriler bakkala üzüntülü de gelse gülerek çıkıyorlar. Hem bizden mutlu ayrılıyorlar hem biz müşteri çektiğimiz için mutlu oluyoruz. Böylelikle krizden de korunuyoruz. Bu nedenle kriz bizi etkilemiyor.”

Küçük şovmenlerden Öner Kızıldeniz ise bakkalın kendilerine iş vermesinden çok mutlu olduğunu belirterek, şehre gitmeden köyde para kazandıklarını söyledi.
Sabahtan gelip müşterileri eğlendirdiklerini belirten Kızıldeniz, “Biz de eğleniyoruz, oynuyoruz, akşam olunca da 5 YTL'mizi alıp eve gidiyoruz” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 12:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?