3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Bakkallar zam haberlerine tepkili

Van Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı Yunus Hacırüstemoğlu, Ramazan ayı dolayısıyla bakkalların gizli zam yaptığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. 

Konu hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Yunus Hacırüstemoğlu, bir süredir televizyon ve gazetelerde çıkan 'Bakkallar Ramazan'da gıda maddelerine gizli zam yaptı' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Gıda maddesi denildiğinde akla ilk bakkalların geldiğini söyleyen Hacırüstemoğlu, bu nedenle yapılan zammında kendilerine mal edildiğini söyledi. Hacırüstemoğlu "Bazı rantçıların yaptığı zamlar bakkal esnafı tarafından yapılmış gibi gösteriliyor. Biz bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz. Zaten bakkal esnafının zam yapma gibi bir lüksü yok. Çünkü bakkalın gücü ve sınırı bellidir. Bizim elimizde zam yapacak kadar malımız yok. Biz toptancıdan aldığımız mala yüzde 10 ila 15 kar payımızı bırakır o şekilde satarız" dedi. 

Yapılan zamların üretici ve fabrikatörlerden kaynaklandığını söyleyen Yunus Hacırüstemoğlu, "Yapılan zamların bizimle alakası yoktur. Halkımızın da bunu böyle bilmesini ve bakkal esnafına sahip çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 12:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?