5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Baklava ve börek yarışması

Van'ın Muradiye İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Annemin mutfağı börek ve baklava yarışması'nda katılımcılar derece kazanmak için çaba gösterirken, jürinin tattığı yiyecekler sayesinde konuklar karınlarını doyurdu.


İlçede ilk defa düzenlenen ve 60 bayanın katıldığı yarışmada ilk olarak kıymalı, peynirli ve karışık börekler, daha sonra da baklava ve tatlılara jurinin beğenisine sunuldu. Jürinin sadece tadına bakabildiği, görünüm, kıvam ve tad olarak not verdiği tepsi tepsi yiyeceklerle konuklar karınlarını iyice doyurdular. Kaymakam Ömer Sağlam, Sağlık Gurup Başkanı Dr. Gıyasettin Ertuş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Aslan, Van Gıda Kontrol Mühendisi Neşe Uğurlu Çabukel ve Başhemşire Filiz Kıran'dan oluşan jüri, yarışmacılar arasından bir hayli zorlandılar. Börek yarışmasında birinci Tuba Behçet, ikinci Gülşah Yılmaz, üçüncü Gülşen Özbey ve baklava yarışmasında ise birinci Gülay Yılmaz, ikinci Semiha Çiftçi, üçüncü olarak da Burcu Terzi dereceye girerek ödül almaya hak kazandılar. Derece kazanan bayanlara çeşitli ev ve mutfak malzemeleri hediye edildi.


Kaymakam Ömer Sağlam, ilçede ilk kez düzenlenen börek ve baklava yarışmasına katılan bayanları öncelikle cesaretlerinden dolayı kutladı. Sağlam "Gerek börekler ve gerekse baklavalar birbirinden güzel olmuştu. Fakat takdir edersiniz ki her yarışmada olduğu gibi bu yarışmada da belli kriterler koyup birilerini seçmemiz gerekiyor. Herşey çok güzeldi. Yapılan değerlendirme sonucunda en çok beğenilen yarışmacılarımıza esnaflarımızın katkılarıyla bazı hediyeler vereceğiz. Dereceye giremeyenler üzülmesin. Bu yıl ilki yapılan yarışmayı geleneksel hale getireceğiz" dedi.


Düzenlenen yarışmayı, İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam'ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Semerci, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Bilgili, Cumhurilet Savcısı Serhat Bişkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Lütfü Soyarslan, Sağlık Gurup Başkanı Dr. Gıyasettin Ertuş, bazı kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?