4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Bal üreticisinin medyaya öfkesi dinmiyor

Van Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Halil Elasan, yöre esnafının ekonomik sıkıntılar yüzünden satış bile yapamadığı bir dönemde, bazı medya mensuplarının yeterli araştırma yapmadan hazırladıkları masa başında haberlerle üreticileri sahtecilikle itham etmelerinin Van’ın üzerinde oynanan bir oyun olduğunu iddia etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’ye atfedilen ’Sahte balcıları açıklıyoruz’ başlığı ile bazı gazetelerde yayınlanan habere tepki sürüyor. Konuyla ilgili Van Arı Yetiştiriciliği Birliği’ne üye bir grup esnaf, PTT Caddesi üzerinde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Van Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Halil Elasan, Türkiye’nin en kaliteli ve saf balını Van’da üretilmekte olduğunu söyledi. Kimsenin kendilerini sahtecilikle suçlayamaya, vatandaşa sunulan doğal balları karalamaya hakkı olmadığını ifade eden Elasan, "Çıkan haberler doğrultusunda üyelerimiz ve aileleri Van halkının gözü önünde küçük düşürülmüş ve hakarete maruz kalmıştır. Üyelerimizin aileleri kendilerine yönetilen sorulardan toplum içinde küçük düşmektedir. Üyelerimizin satışları bu yayınlardan sonra yok denecek kadar düşmüştür. Maddi manevi kayıplarımız için yasal yollara baş vuracağız. Bunda balda tekelleşmek isteyen birilerinin parmağının olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:04:52
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 14:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?