5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bal üretim merkezi; Van

VAN BAL ÜRETİM ÜSSÜ OLUYOR
Van Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halil Tandoğan, 26 üreticinin hazırladığı proje ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yüzde 50 hibe ile bal süzme, dinleme kazanı ve sır alma makinelerinde oluşan ekipman aldıklarını belirtti.

Tandoğan, Van'da 100'den fazla arılı kovanı olan üreticilerin faydalanabildiği yüzde 50'si hibe kredi için 26 üreticinin başvuruda bulunduğu belirtti.

Hazırlanan 26 projenin de elemelerden geçerek destek almaya hak kazandığını ifade eden Tandoğan, toplam 26 üretici bal süzme, dinlendirme kazanı ve sır alma makinelerinde oluşan ekipman aldığını belirterek "Toplam 10 bin TL'ye mal olan ve yüzde 50'si Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hibe olarak verilen ekipmanlardan 18 üreticimize dağıttık. Geri kalan makineler ise ileri ki günlerde hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

Van'da arıcılığın geliştiğini ifade eden Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, Van'da bal üretimi önemli bir yer tutmakta olduğunu ve üreticilerin bu makinelerle daha verimli günlere kavuşacağını kaydetti.

Tandoğan, "Türkiye'de arıcılık konusunda en fazla proje veren ve projelerinin tamamının kabul olduğu ilin Van'dır. Tarım İl Müdürlüğü çalışanlarının bizlere verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu tür projelerin devam etmesini isteriz. Böylelikle arıcımızın makine ekipmanlarda olan eksiğini de bitiririz. Rekabet etme gücümüz olur. Van artık bal üretim üssü almaya hazır bir kent olmuştur" dedi.
 

    VAN BAL ÜRETİM ÜSSÜ OLUYOR

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:31:00
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 18:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?