4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Balcılardan gazeteye dava

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Yunus Hacırüstemoğlu, bir gazetede yer alan ’Sahte balcıları açıklıyoruz’ haberine tepki göstererek, "Vanlı üreticilerin sahte balla suçlanmaları kabul edilemez" dedi.

Bugün Yüzbaşıoğlu Caddesi’ndeki oda binasında toplanan ve isimleri sahte balcı olarak açıklanan 28 esnaf adına Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Yunus Hacırüstemoğlu bir açıklama yaptı.

Hacırüstemoğlu, gazetede isimleri sahte balcı olarak açıklanan 28 Vanlı esnafa haksızlık yapıldığını söyledi. Van’ın ekonomik olarak yıpratılmaya çalışıldığını ifade eden Hacırüstemoğlu, turizm, sınır ticareti, hayvancılık ve tarım konusunda ilin kötü bir durumda olduğunu kaydetti.

Hacırüstemoğlu, "Van’daki bal üreticilerine yapılan bu haksızlık kabul edilemez. Odamıza üye 28 esnafımız sahtekarlıkla suçlanmıştır. Esnafımız küçük bir ekonomik yapıyla ticaretlerini sürdürüyor. Şu ana kadar tutulan tutanakların hiçbirinin tahlil ve analizi yapılmamış. Gerekli laboratuar analizi yapılmadan esnafımızın sahte balcı olarak yansıtılmasını anlamak zor. Tutanak karşılığı alınan ballar teslim edilmiştir. Eğer üreticimizin balları sahteyse nasıl geri verdiler? Bu yapılan haksızlıklar kesinlikle üreticimize olumsuz yansıdı. Gerekli yasal işlemlerin başlatılması için çalışmalara başladık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 17:24:40
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 16:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?