5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Balıkbendi plajı hizmete açıldı

Van'ın Erciş ilçesinde ilk defa Van Gölü sahilinde vatandaşların da yararlanabileceği bir plaj oluşturuldu.


Erciş Açık Ceza Evi Müdürlüğü tarafından işletmesi yapılan Erciş Balık Bendi Plajı'nda gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, amaçlarının işletmeden para kazanmak olmadığını, ilçe halkına hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Plajının bulunduğu alının sazlık bir alan olduğunu, yaklaşık 30 kamyon kum ile bu alanın önce düzeltildiğini, ardından da plaj için gerekli şemsiye ve şezlongların sahile yerleştirildiğini anlatan Köklü, "Bilindiği üzere daha önceden AB projesi kapsamında İlçe Kaymakamlığı tarafından peyzajı yapılan Erciş Balık Bendi Tesisleri'nin işletmesi kurumumuza bağlı Erciş Açık Cezaevi Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda göl kenarında yapılan sosyal tesislerin daha faal hale gelebilmesi için buradaki alanının önce düzeltip gerekli tadilat ve onarımını yaptıktan sonra bu alana yine insanlarımızın istifade edebileceği bir voleybol sahası yaptık.

Alanın yeşillendirilmesinin ardından, sahil kenarına da yine halkın yararlanabileceği bir plaj oluşturduk. Amacımız, halkımızın bu tür sosyal hizmetlerden yeterince faydalandırılmasıdır" dedi.

ha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 19:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necmettin çelebi IP: 85.105.28.xxx Tarih : 19.07.2009 15:19:19

çok gec kalınan bir hizmet sahil kenarları inanın egede bile yok  memlekete siz büyükler ve vatandaslar sahip çıkmalı