6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Balıkçılar barınak istiyor

BALIKÇILAR TEKNELERİ İÇİN BARINAK İSTİYOR

Van'ın Yeşilsu köyünde geçimlerini balıkçılar ile sağlayan vatandaşlar, tekneleri için balıkçı barınağı istiyor.

Van Gölü'nün sodalı sularında yaşayan endemik tek balık türü olan inci kefali, Vanlı yaklaşık 15 bin ailenin geçimini sağlıyor.

Balıkçılığının kendileri için önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade eden Yeşilsu köyünden Kazım Ateş, köylerinde yaklaşık 30 tekne bulunmasına rağmen barınaklarının olmadığını söyledi. Ateş, "Balıkçı barınağı olmadığı için sıkıntı çekiyoruz. Şu an teknelerimizi kendi imkanlarımızla yaptığımız barınakta demirliyoruz. Burası da özel bir mülkiyet. Yer sahibi ile her zaman karşı karşıya geliyoruz. Yetkililerin bir an önce bu sorunumuza el atsınlar. Burası yazın piknikçilerin akınına uğruyor. Yazın köye gelen yetkililer, söz verdikleri barınakları ayrıldıktan sonra unutuyorlar" dedi.

Mehmet Ateş isimli balıkçı ise, teknelerini zor koşullarda demirlediklerini söyledi. Ateş, "Teknelerimizi buraya getirirken bazen pervaneleri yere sürtüp kırılıyor. Çünkü bu suyun altında ağaç kökleri var. Bir pervanenin maliyeti ise bin lira civarında. Biz ancak kendimize bakabiliyoruz. Kışın hava kötüleştiğinde çıkan dalgalar tekneleri sürükleyip parçalıyor. Geçen sene büyük bir dalga çıktı ve teknelerin çoğu zarar gördü" dedi.

BALIKÇILAR TEKNELERİ İÇİN BARINAK İSTİYOR
BALIKÇILAR TEKNELERİ İÇİN BARINAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 16:54:02
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 22:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?