5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Balıklar yakılarak imha edildi

Van Gölü'nde yaşayan ve yumurtlama döneminde olduğu için 15 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında avlanması yasak olan inci kefali balığı denetimleri Edremit ilçesinde yoğun bir şekilde sürdürülüyor.


Tarım İlçe Müdürlüğü, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Bot Komutanlığı'nın koordineli çalışması sonucu kaçak avlanmanın önüne geçilmeye ve balık satışı yapılmamasına yönelik denetimler devam ediyor.

Dün bir teknede ele geçirilen 250 kilogram balığın ardından bugün de yapılan bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından Eski Camii Mahallesi'nde 300 kilogram kaçak avlanmış balık ele geçirildi. Mehmet Ali Gündüz yönetimindeki 80 AP 942 plakalı kamyonette balık satan Barış Sağlam polislerce yakalanarak gözaltına alındı.

Daha sonra "Su Ürünlerine Muhalefet Suçundan" balıklar Tarım İlçe Müdürlüğü'ne teslim edildi. Balıklar, Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerince Edremit çöplüğünde üzerine mazot dökülüp yakılarak imha edilirken, kaçakçıların 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefetten para cezasına çarptırılacağı bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?