3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Balıktaki bereket fiyatlara yansıdı

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Van Gölü'nde avanan inci kefali balığındaki bereket fiyatlara da yansıdı. Daha önce 2-3 YTL'ye satılan balığın kilosu 1 YTL'ye düşerken, satıcılar da vatandaşlar da bu durumdan memnun olduklarını belirtiyorlar.
Fiyatların düşmesiyle birlikte balık satışlarının biraz daha arttığını belirten balıkçı esnafı, inci kefali yanı sıra Karadeniz bölgesinden gelen hamsi ve istavrit gibi balıkların da ucuzladığını belirtiyorlar. Balık fiyatlarının bolluktan dolayı aşağı çekildiğini dile getiren satıcılar Ümit Demir ve Yunus Akdağ, "Birkaç ay önce 4- 5 YTL'ye sattığımız hamsinin kilosu 2 YTL'ye, 2-3 YTL olan inci kefali balığının kilosu da 1 YTL'ye düştü. Kış mevsiminde vatandaşlar genelde hamsi ve inci kefali gibi balıkları tercih ediyorlar. Kış mevsimi dolayısı ile mangalda pişirme fırsatı bulamadığı için küçük ve yağda pişirilen balıkları tercih ediliyor. Balık bolluğundan fiyatlarında aşağı çekilmesini fırsat bilen vatandaşlar bunu kaçırmak istemiyorlar" dedi. 

Bayram sonrası fiyatlarda düşüş yaşanmasını fırsat bilen vatandaşlar ise ucuz balık almanın sevincini yaşıyorlar. Kriz döneminde birçok ürüne zam gelirken, balık fiyatlarının ucuzlamasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren vatandaşlar da kırmızı etten çok balıkların daha yararlı olduğunu belirtiyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 13:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?