5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Barış çadırı eylemleri sürüyor

Van'da Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi kadınlar, "barış çadırı" eylemlerini sürdürdü.


Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerine aldıkları 'Ne kan ne gözyaşı ne ölüm, sonuç demokratik çözüm', 'Çözüm yolu diyalogdan geçer', 'Barışın elçisi İmralı'dadır' pankartlarıyla yürüyüşe geçti. Attıkları yasa dışı sloganlar eşliğinde Sanat Sokağı'na gelen grup, burada bir basın açıklaması yaptı.
Kalabalık adına "barış çadırı" önünde açıklama yapan Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Zeliha Tunç, demokrasi ve özgürlük için çadır kurduklarını söyledi. Devlet yetkililerinden barış istediklerini belirten Tunç, "Biz bu çadırı demokrasi ve özgürlük için açtık. Sayın Öcalan'ın göstereceği yol haritasını desteklemek amacıyla buradayız. Biz devlet yetkililerine sesleniyoruz. Onlar da bu adıma olumlu bir adım atsınlar. Çift taraflı ateşkes istiyoruz. KCK'nın 1 Eylül'e kadar uzattığı ateşkese onların da
olumlu bir adım atmalarını istiyoruz. Yeter artık biz gözyaşı ve kan istemiyoruz. Biz devlet yetkililerinden barış istiyoruz. Bu bir fırsattır. Bunu iyi değerlendirsinler. Artık anneler ağlamak istemiyor. Her iki taraftan da biz evlatlarımızı yitiriyoruz. Biz anneler artık bu acıyı kaldıramıyoruz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra aralarında Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'in de bulunduğu kadınlar, çadıra gitti. Dört hafta boyunca açık kalacak olan "barış çadırı"nda her cumartesi günü basın açıklaması yapılacağı belirtildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 18:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?