2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Barış Girişimi'nden mitinge davet

Türkiye Barış Meclisi Van Barış Girişimi adı altında bir araya gelen bir grup sivil toplum örgütü üyesi, el ilanları dağıtarak halkı Diyarbakır'da yapılacak olan 'Türkiye barışı için buluşuyor' mitingine davet etti.


Aralarında Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek'in de bulunduğu grup, Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Grup adına basın metnini okuyan İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Cüneyt Caniş, Türkiye'nin son çeyrek yüzyılda hem içeride hem de dışarıda hep acılarla, çatışmalarla, insan hakları ihlalleriyle, hukuksuzlukla ve ölümlerle anıldığını ifade etti.

Ülkede faili meçhul cinayetlerin, köy boşaltmaların ve Kürt sorununun çözülmesini istediklerini belirten Caniş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Siyaset, toplum, Kürtçe üzerindeki baskının kaldırılmasını istiyoruz. Türkiye'de barış ve güven içinde özgürce yaşayabilmemiz için yeni bir sayfa açılarak özgürlükçü bir Anayasa'nın yapılmasını, tartışma ve diyalog kapılarının aralanmasını, Cumhuriyet'in demokratikleşmesinden çekinilmemesini istiyoruz. İşte tüm bunları dile getireceğimiz ve aynı anda İstanbul, Adana ve Diyarbakır'da yapacağımız mitingimizin barışa vesile olmasını diliyoruz.

Tüm barış yanlılarını beyaz kıyafetleriyle 31 Ağustos 2008 Pazar günü 16.00'da İstasyon Meydanı'ndaki mitinge bekliyoruz."  Basın açıklamasının ardından grup, Cumhuriyet Caddesi'nde ve ara sokaklarda esnaf ve vatandaşlara el ilanı dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:52:30
Güncelleme :27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?