2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Baş örtüsüne özgürlük eylemi

Van'da bazı sivil toplum örgütleri ile sendikaların oluşturduğu Van Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, "Başörtüsüne Özgürlük" adlı 90. basın açıklamasını gerçekleştirdi.
Sanat Sokağı'nda bir araya gelen platform üyeleri adına her hafta basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Van Temsilcisi Fikret Çakar, 90. kez hak, adalet, özgürlük, erdem ve onurlu bir duruş için meydanlarda olduklarını belirtti. Başörtüsüne ve özgürlüklere yönelen baskıların her geçen daha da kötüye gittiğini ifade eden Çakar "Başörtüsü yasağını savunanlar, gayrimeşru düzenlerinin bataklığın dibine doğru sürüklendiğini gördükleri için her geçen gün biraz daha hırçınlaşmaktadırlar.

Farklılıklara ve eşitliğe tahammül gösteremeyen bu azınlığın hırçınlığı, kimi zaman Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın yaptığı gibi Müslümanların inançlarıyla alay etme boyutuna dahi varmaktadır. Önder Sav ve Danimarkalı karikatürist ne yaparsa yapsın, hak, adalet ve eşitlik kervanı yoluna devam edecektir. Kazanılmış hakların geri alınmaması için çaba sarf etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bilindiği gibi başörtüsü gelişmiş ülkelerin üniversitelerinde bir sorun değildir. Nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olmayan ülkelerin meclislerinde bile başörtülü milletvekilleri görev yapmaktadır. Çünkü başörtüsü hukukun ve adaletin gereği olarak kabul edilmektedir. Hak ve adaleti de sadece yöneten ve yönetilenlerin gelişmişliği ve sahip çıkması sağlayacaktır. Adaletin tesis edilmediği yerde, insan onurlu bir insan olarak yaşayamaz. Oysa insanı insan yapan şerefli bir varlık olmasıdır. Adalet, her türlü anlayışın, dünya görüşünün üstünde evrensel bir değer olarak kabul edilmelidir. Adaleti tesis etmek ise, hepimize düşen bir görevdir" dedi.

Basın açıklaması esnasında zaman zaman 'Başörtüsüne özgürlük' sloganları atan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 15:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?