6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

başarı belgelerini aldılar

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi'nden mezun olan 104 öğrenci, düzenlenen törenle başarı belgelerini aldılar. Fakülte binasının bahçesinde düzenlenen 2003-2004 eğitim dönemi 17. mezuniyet törenine, öğretim görevlileri ile öğrenci velileri katıldı. Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan fakülte birincisi Betül Apaydın, 5 yıldır süren zorlu bir eğitim öğretimin süresinden sonra bu mutluluğu ailesine yaşattığı için çok sevindiğini söyledi. Apaydın, "Hepimiz belli idealler doğrultusunda bu fakülteye geldik. Unutmayalım ki başarı, en güçlünün yanında değil, eninde sonunda başaracağına inananın yanındadır. Bugün burada yapılan törenle öğrencilik dönemimize son noktayı koyduk. Geçen 5 yıl içerisinde bizlere emeği geçen herkese arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Mert ise, 5 yıl boyunca çalışarak öğrencilik dönemlerini sona erdiren gençlerin artık veteriner hekimliğe adım attıklarını söyledi. Mert, "Sizleri her zaman çağdaş, demokratik, laik, Atatürk'ün çizdiği çağı yakalama ve geçme yolunda azimli, kararlı görmek bize gurur veriyor. Hiç bir karanlık gücün bunu bozmasına izin vermeyin. Çünkü bizler sizi böyle aydın hekim olarak yetiştirdik. Türkiye sizden çok şey bekliyor. Doğayı, insanı sevin, hoşgörü sınırınız geniş, başarısızlık sınırınız olmasın. Evlat babasını, sizler de hocalarınızı geçmek zorundasınız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi'ni birinci olarak tamamlayan Betül Apaydın, mezuniyet kütüğüne plaket çakarak başarı belgesini Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Mert'ten aldı. Daha sonra diğer öğrencilerin mezuniyet belgeleri, öğretim üye ve görevlileri tarafından verildi. Belgelerini alan öğrenciler, mezuniyet andını okuduktan sonra keplerini havaya fırlatarak birbirlerine sarılıp sevinçlerini paylaştılar.

VAN - İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2004 Cumartesi 14:22:19
Güncelleme :10 Temmuz 2004 Cumartesi 16:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?