5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başarılarının tercihini yaptılar

Van'ın Muradiye ilçesindeki Alpaslan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri başarılarının tercihini yaparak istedikleri üniversitelere yerleştirildiler.


Van İl birincisi ve Türkiye 26'ncısı olan Abdulkerim Cidal, burslu olarak TOBB Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, il birincisi ve Türkiye 65'nçisi olan Vedat Şen ise Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Bölümü'ne ilk tercihlerinde yerleştirildiler.


Son ÖSS Sınavı sonucunda Alpaslan Anadolu Öğretmen Lisesi yine büyük bir başarıya imza atarak yüzde 66 başarı sağladılar. Yerleşme başarısında ise bir önceki yıl mezun olup tercih yapmayanlarla birlikte 7 Tıp Fakültesi, 8 Hukuk Fakültesi, 4 Eczacılık Fakültesi, 2 Diş Hekimliği Fakültesi, 14 Mimarlık- Mühendislik Fakültesi, 2 Rehberlik Psikolojik Danışma, 24 Eğitim Fakültesi, 4 diğer okullara öğrenci gönderen Alpaslan Anadolu Öğretmen Lisesi, sağladığı başarı ile ilçenin gururu oldu.


Okul idaresi bu başarının idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin işbirliği ile düzenli planlı çalışmanın ürünü olduğunu, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirterek, kazanılan başarılarından dolayı Muradiye Kaymakamlığı tarafından tüm idareci ve öğretmenlere takdir belgesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de teşekkür belgesi verildiğini söylediler.


Başarı sağlayan öğrencilere Anadolu Alpaslan Öğretmen Lisesi'nde Ak Parti Van Milletvekili Kerem Altun, İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam tarafından birer yarım altın takılmış, idareci ve öğretmenlere de takdir ile teşekkür belgeleri verilmiş, Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından da kaymakamlık makamında aynı öğrencilere birer cumhuriyet altını takılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 18:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?