3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Başarılı matematikçiler ödüllendirildi

Van Valisi Özdemir Çakacak, Arnavutluk'ta yapılan 'Balkan Uluslararası Matematik Olimpiyatları ve Akdeniz Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren Vanlı öğrencileri ödüllendirdi.


Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaşı, Serhat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici, Özel Serhat Fen Lisesi Müdürü Hayrettin Kaya ve beraberinde bulunan öğrencileri kabul eden Vali Çakacak, öğrencileri tek tek kutlayarak tebrik etti.

Vali Çakacak, Arnavutluk'ta Türkiye'yi temsil ederek birincilik ile altın madalya kazanan Polatkan Polat ve Türkiye Akdeniz Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye 2'ncisi olan Mesut Yiğit ve aynı yarışmada 4'ncü olan Mustafa Toprağı tebrik etti. Böyle başarılı öğrenciler yetiştirdikleri için Serhat Fen Lisesi yöneticilerine de teşekkür eden Vali Çakacak, bu öğrencilerin sayısının artması gerektiğini belirtti. 11 ülkeden gelen yüzlerce öğrenci arasında başarılı olmanın çok büyük olduğunu anlatan Vali Çakacak, bunun sıradan bir başarı olmadığını söyledi.


Serhat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici ise bölgedeki çocukların çok zeki olduğunu belirterek, imkan sağlandığında ve destek verildiğinde bu tür başarıların devamının da geleceğini belirtti.


Vali Çakacak, başarılı 3 öğrenciyi birer altınla ödüllendirdikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 18:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?