5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başarılı okul müdürlerine ÖSS ödülü

BAŞARILI OKUL MÜDÜRLERİNE ÖSS ÖDÜLÜ

Van Valisi Münir Karaloğlu, bölgede yaygın olan kız çocuklarının erken yaşlardan evlendirilmesinin önüne geçmesinin en etkin ve kolay yolunun, kız çocuklarının ortaöğretime devamını sağlamak olduğunu söyledi.

2009 Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) il genelinde dereceye giren okulların müdürleri ödüllendirildi. Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ve anadolu, anadolu meslek, genel ve meslek liseleri kategorilerinde ilk 3 sırayı paylaşan devlet okulların müdürleri Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından altın ile ödüllendirildi. Ödül törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, başarının kolay olmadığını ve herkesin başarılı olabilmek için çalıştığını belirterek, okul müdürlerinin kendilerine göre bir metot geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu ise Van'da son 5-6 yıldır eğitimde ciddi çalışmaların yapılmasına rağmen halen çok ciddi altyapı eksikliklerinin bulunduğu ifade etti. Bir çok köyde öğrencilerin birleştirilmiş sınıflarda eğitim gördüğünü anlatan Vali Karaloğlu, ortaöğretim çağ nüfusunun okullaştırma oranının mutlaka yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Karaloğlu, "Bölgede yaygın olan kız çocuklarının erken yaşlarda evlendirilmesinin önüne geçmenin en etkin, pratik ve kolay yolu kız çocuklarının ortaöğretime devamını sağlamaktır. Kızlarımızı 12 yıl okulda tutarsak zaten kanuni evlilik yaşına gelir. Bunu sağladığımız takdirde de yaşanan sorun kendiliğinde hal olur" dedi.

Maddi imkansızlıklardan dolayı okula gitmeyen tek bir öğrencinin dahi kalmaması gerektiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, bunun da ancak okul müdürleri ve öğretmenlerin kendi bölgelerinde yapacakları özverili alan çalışmaları ile mümkün olacağını belirtti. Özellikle kız çocukların mutlaka ortaöğretimlerini tamamları gerektiğini dile getiren Vali Karaloğlu, okul müdürlerine okullarında ÖSS'ye destek kursları açmalarını da istedi.

Genel liselerin ÖSS'de aldığı puan ortalamasının çok düşük olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, genel liselerin kendilerine çeki düzen vermesi gerektiğini anlattı. Vali Karaloğlu, "Merkezdeki genel liselerin aldıkları puan ortalaması çok düşük. İl genelinde birinciliği bir köy, ikinciliği ilçe ve üçüncülüğü ise bir belde de bulunan lisesi elde ediyor. Merkezdeki genel liseler nerededir. Merkezdeki genel liseler kendilerine bir çeki düzen versinler. Genel liseler başıboş dolaşılan okullar olmaktan çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Meslek eğitiminin önemine de değinen Vali Karaloğlu, artık 'Abi her işi yaparım' döneminin bittiğini kaydetti. Yetişen gençlerin elinde mutlaka bir mesleğinin olması gerektiğini ve bunun için de gelecek yıl genel liselerin bir bölümünü meslek lisesine dönüştüreceklerini kaydeden Vali Karaloğlu, meslek lisesi meselesi memleket meselesi olduğunu ve mutlaka ara eleman yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ödülün yanı sıra gelecek yıl başarısız okulları cezalandıracaklarını da söyleyen Vali Karaloğlu, "Ödülün olduğu yerde ceza da olur. Bu yıl ilk uygulama olduğu için bunu yapmadık. Gelecek yıl dereceye giren okullarımızı ödüllendirirken, sonuncu olan okulumuzu da açıklayarak iyi niyet çerçevesinde sorgulayacağız" şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu, yaptığı açıklamanın ardından birinci olan okulların müdürlerine Cumhuriyet, ikinci olanların müdürlerine yarım ve üçüncü olanların müdürlerine ise çeyrek altın vererek ödüllendirdi.

BAŞARILI OKUL MÜDÜRLERİNE ÖSS ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 17:28:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 18:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?