5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başbakan Erdoğan Van'da

Meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından uçakla geldiği Van'dan helikopterle Erciş ilçesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çadır kenti ziyaret etti.

Deprem bölgesi ziyareti kapsamında Erciş İlçe Jandarma Komutanlığına helikopterle gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buradan kara yolu ile gittiği 500 çadırlı Yeni Şehir çadır kentinde incelemelerde bulundu.

Kızılay çadırlarını gezen Erdoğan, sorunlarını dinlediği vatandaşların, "Erciş il olsun" talebi ile karşılaştı. Erciş'in il olmasının ilçeyi kalkındırmayacağını belirten Erdoğan, "Buranın adının il olması, burayı kalkındırmaz. Hakkari'yi zamanında il yaptık. Hakkari buradan daha mı iyi? Burası dahaiyi. Mesele buranın iyi bir ilçe olması" diye konuştu.

Van'ın 2014'ten itibaren büyükşehir statüsüne geçeceğini hatırlatan Erdoğan, bu gelişmenin ardından bölgenin durumunun çok daha farklı olacağını kaydetti.
İlçeye konteynır gönderilmeye devam edildiğini söyleyen Erdoğan, "Konteynırları devamlı yaptırıyoruz, yetişmiyor" dedi.

Erdoğan, Van'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi ile ilgili olarak da, "Buranın afet bölgesi ilan edilmesi ne demek biliyor musunuz? Bundan sonra burada ne imar yapabilirsiniz ne iskan yapabilirsiniz ne de mevcut bulunan evinize bir çivi çakabilirsiniz, demektir. Bunu biliyor musunuz? Ağzı olan konuşuyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan çadır kentte vatandaşların taleplerini dinledikten sonra makam aracı ile Erciş Kaymakamlığında bulunan koordinasyon merkezine geçti. Başbakana ulaşamayan vatandaşlar ise taleplerini yazdıkları not kağıtlarını korumalara verdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 15:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?