5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başbakan Erdoğan'a destek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Vesim Yaviç, Türkiye'nin bir yandan kamburlarını atmaya çalıştığını ifade ederek, öte yandan dünya lideri olma yolunda mesajını verdiğini söyledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'nde sergilediği tutuma bir destek de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı'ndan geldi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Vesim Yaviç, Van adına Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti. Bazı küçük adımların büyük sonuçlar doğurduğunu ifade eden Yaviç, dün gece gelecek adına tarihe not düşecek bir olaya tanıklık ettiklerini belirtti. Türkiye için bunun iyi bir şans olduğunu anlatan Yaviç, "Bunu basit bir platformda tepki olarak görmemek gerek. Başbakanımız tarihe not düşecek bir adım atmıştır. Ortadoğu'da emperyalizmin, sömürgeciliğin toplumları sindire sindire, yıldıra yıldıra yok etme noktasında Başbakan Erdoğan dik bir duruş sergilemiştir. Başbakanımız bütün dünyaya çok ilginç bir mesaj verdi. Bu dik durma mesajıydı. Yaşanan olay sonrası İsrail ile Türkiye ikili ilişkilerinin çıkmaza gireceği yönündeki söylemlere kesinlikle katılmıyorum. Şuan tüm dünyanın haber başlıklarında ve gündeminde Türkiye Başbakanı var. Başbakanımız tüm toplumların ve dünyanın tercümanı olmuştur. Türkiye bir taraftan kendi kamburlarını atarken öte yandan dünya lideri olma yolunda mesajını vermiştir. Böyle bir tutum ve davranıştan dolayı Başbakanımıza Van adına teşekkür ediyorum" dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından basın toplantısı, partili üyelerinin Başbakan Erdoğan'ı dakikalarca ayakta alkışlamasıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 17:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vurgunum hasretıne IP: 78.166.144.xxx Tarih : 31.01.2009 12:33:39

ben bır vanlı kürt olarak hayran kaldım sayın başabakanıma helal olsun sana başbakanım bır daha yureğimin başbakanı oldu yeter ertık bu israille bırılerı dur dıyecekti oda sayın başbakanımız oldu.helal olsun sana arap ülkelerı utanmalı .saygılarımla