5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başbakan'a kartpostal gönderdiler

Türkiye'de yaşayan sığınmacı ve mültecilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Van'da bir grup sivil toplum örgütü tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kartpostal gönderildi.


PTT Van Şubesi önünde toplanan grup adına bir açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Av. Cüneyt Caniş, mültecilerin temel sorunları için başta TBMM, İçişleri Bakanlığı, yerel yönetimler ve valiliklere büyük iş düştüğünü söyledi. Av.Caniş, bunun için ilgili kurumların daha fazla önlem almasını gerektiğini belirterek, "Uluslararası Af Örgütü'nün mülteci sorunun çözümü için başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mesajımızı bir kartpostal aracılığıyla gönderiyoruz" dedi.


Av. Cüneyt Caniş, kampanyaya İHD'nin yanı sıra Mazlum-Der, VAKAD, Van Barosu Mülteciler ve Sığınmacılar Komisyonu, Çağdaş Hukukçular Derneği, SES, BES, Yapı-Yol Sen ile Eğitim-Sen'in destek verdiğini de belirtti.
Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri kartpostalların arkasına isim ve soy isimlerini yazarak Başbakan'a gönderdiler.
Gönderilen kartpostalların arka yüzünde Başbakan'a hitaben, "Türkiye'deki sığınmacı ve mültecilerin, ekonomik ve sosyal haklara erişememeleri beni kaygılandırmaktadır. Ciddi bir takım kısıtlamalar nedeniyle, sığınmacı ve mülteciler sağlık, barınma ve eğitim ve çalışma haklarından yararlanamamaktadırlar. İlk adım olarak, sizi sığınmacı ve mültecilere uygulanan ikamet harcı ve ilgili cezai ücretleri kaldırmaya, onların sosyal haklarına erişimlerini sağlamaya davet ediyorum" yazısı yer aldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 19:30:19
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 02:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?