5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başbakan'dan yardım sözü aldı

Van'ın Erciş ilçesinde depremde kaybolan öğretmen Dursun Demir'in annesi, Başbakan Erdoğan'dan oğlunun ölü ya da diri bulunacağına dair söz aldı.

Van'da 23 Ekim tarihinde 604 kişinin öldüğü, 4 bin 500 kişinin yaralandığı 7,2'lik depremde kaybolan coğrafya öğretmeni Dursun Demir'in (29) annesi Netice Demir, çadır kentte incelemelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek istedi. Korumaların izin vermemesi üzerine konvoyu takip edip kaymakamlık önünde Başbakanla görüşme fırsatı bulan Dursun öğretmenin ailesi, oğullarının bulunacağına dair söz aldı.

Anne Netice Demir, "Başbakanla görüştüm. Oğlumun kaybolduğundan haberdar olduğunu söyledi. 'Akli dengesini kaybettiği söyleniyor" dedi. 'Ben 23 gündür Erciş'te sürünüyorum, çocuğumu arıyorum, çocuğumu bulun' dedim. İçişler Bakanı dedi, bir tane ölüye yönelmiş, Başbakan Sağlık Bakanını çağırdı ve 'Onun oğlunu yanlışlıkla defnetmişler, onun yerindeki duruyor' dedi. Ben inanmadığımı söyledim. Benim çocuğumu ölü de olsa diri de olsa bana verin. Ben kapı kapı gezip arıyorum, sürünüyorum buralarda. Başbakan  talimat verdi bakanlara, 'Bu konuya el atın' dedi. Başbakan, 'Hhiç telaşlanma anneciğim. O bizim adamımız, biz onu bulacağız' dedi. Sağlık Bakanı da aynı şeyleri söyledi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 20:14:04
Güncelleme :12 Kasım 2011 Cumartesi 20:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?