2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Başhekim sıkıntıları anlattı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Faruk Kıroğlu, en büyük sıkıntıları personel eksikliği ve hizmet binalarının fiziki yetersizliği olduğunu belirtti. 

Başhekim Doç. Dr. Ahmet Faruk Kıroğlu, bölgeye hizmet eden Araştırma Hastanesi'nin kampus alanında temeli atılan binasının bitmesiyle yaşanan yer bu sıkıntının giderileceğini ifade etti. Doç. Dr. Kıroğlu, yeni hastanenin tamamlanana kadar eski hastanenin fiziki koşullarını imkanları dahilinde düzeltmeye çalışacaklarını anlattı. 

Hem akademik hem de idari personel sıkıntısı çektiklerini de belirten Doç. Dr. Kıroğlu, laborant, hemşire ve teknisyen gibi yardımcı sağlık personeli konusunda ciddi eksiklikler bulunduğunu dile getirdi. Personelin bazı durumlardan dolayı Batı illerine tayin istemeleri, yenine yenilerinin gelmemesi üzerine sürekli kan kaybettiklerini kaydeden Doç. Dr. Kıroğlu, "Devlet tayinle giden personelin yerine yenisini atamıyor. Kadrolu personelin yerine 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre personel alıyoruz. Bu personele döner sermayede pay verdiğimiz gibi maaşlarını da biz ödüyoruz. Durum böyle olurca da özel hastanelerden bir farkımız kalmıyor. Geçtiğimiz ay 4/M maddesi kapsamında aldığımız 70 personelin hastanemize yıllık maliyeti 2 milyon 500 bin YTL'dir. Devletten hiç bir destek alamıyoruz" dedi. 

Doç. Dr. Kıroğlu, 550 yataklı olan hastanelerinde Sağlık Bakanlığı normlarına göre 400 hemşirenin bulunması gerekirken, 174 hemşire ile hizmet verdiklerini anlattı.
Devlet hastanelerinde uygulanan Performansa Dayalı Ücret Sistemi'nin uygulamaya konulmasıyla birlikte hastanelerine gelen hasta sayısında da önemli bir azalmanın yaşandığını belirten Doç. Dr. Kıroğlu, "Daha önce devlet hastanelerinden bize bademcik, apandis ve kulak burun boğaz vakaları sevk ediliyordu. Ancak Performansa Dayalı Sistem'in uygulamaya girmesiyle birlikte devlet hastaneleri bu tür vakaları kendileri tedavi ediyorlar. Bize sadece sağlık durumu çok ciddi olan komplike hastalar geliyor" dedi. 

Doç. Dr. Ahmet Faruk Kıroğlu, yaşanan bazı sıkıntılara rağmen hastaneyi bir aile olarak düşündüğünü ve herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi halinde bir problemin kalmayacağı gibi hastalara da daha iyi hizmet vereceklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?