5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başhekime veda yemeği

Türkiye'nin kalp hastalıkları konusundaki en önemli isimlerinden Prof. Dr. Cevat Yakut'un emekliye ayrılması sebebi ile Van Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından bir veda yemeği düzenlendi. 

İstanbul-Van arasında 10 yıldan bu yana gidiş geliş yaparak Van`da kalp hastalarına şifa dağıtan Türkiye'nin en iyi kalp uzmanlarından Prof. Dr. Cevat Yakut'a emeklilik nedeniyle veda yemeği düzenlendi. İstanbul Kartal Koşuyolu Kalp Araştırma ve Eğitim Hastanesi Başhekimi olan Prof. Dr. Yakut'un 1 Şubat 2009 tarihi itibari ile emekliye ayrılacağı öğrenildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi geçici öğretim üyesi olan ve Van Yüksek İhtisas Hastanesi'nin kurulması aşamasından bugüne gelmesine büyük katkılarda bulunan Prof. Dr. Yakut, 10 yıl boyunca İstanbul-Van arasında mekik dokudu. Akdamar Oteli'nde düzenlenen yemeğe Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, rektör yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Okut, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Van Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer ve Van Emniyet Müdürlüğü adına Bilgi Şube Müdürü İsmet Özdemir katıldı. Sohbet havasında geçen yemeğin ardından Prof. Dr. Hasan Ceylan, Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ve Dr. Ahmet Özer kısa birer konuşma yaparak, Prof. Dr. Yakut'a Van'a yaptığı hizmetlerden dolayı plaket ve hediyeler verdiler. 

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Cevat Yakut, yaptığı görevin önemine değindi. Halka sunulan hizmetin karşılıksız kalmayacağını ifade eden Prof. Dr. meslektaşlarına da hiçbir siyasi yüzün arkası olmamaları için uyarılarda bulunarak "Çünkü devletin hafızası çok güçlüdür. Bunu sakın unutmayın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 23:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?